Nace gre od doma

John Boyne

Redna cena:
25,95 EUR (trda vezava)

Ilustrator: Oliver Jeffers
Prevod: Jana Ambrožič
Kategorije: Drugo triletje OŠ, Zlate hruške
Obseg: 226 strani
Dimenzije (v mm): 135 mm x 205 mm x 18 mm
ISBN13: 9789612720469
Datum izdaje: junij 2011
Vezava: trda vezava
Poreklo: Irska


Opis:

Nova knjiga za otroke Johna Boyna, avtorja nepozabnega Dečka v črtasti pižami, je očarljivo čarobna zgodba, namenjena bralcem od otroških pa do poznih odraslih let.

Ko Nace odide od doma, bralec najprej pomisli, da išče razburljive dogodivščine. Ko pa sreča starega izdelovalca igrač in se pred bralcem odvijeta zgodbi Nacetovega in predvsem starčevega življenja, spozna, da fantič beži pred svojimi problemi, pred dnevom, ki se ga boji. Starec mu skozi pripoved o svoji ljubezni do očeta in o prelomljenih obljubah pomaga pri odločitvi. Pravljična knjiga ima vse, kar mora imeti dobra knjiga: napisana je odlično, ne izogiba se humorju, njeni junaki so nepozabni. John Boyne upoveduje bivanjsko vprašanje na zelo izviren način.

Osemletni Nace nekega zgodnjega jutra pobegne od doma. Na svoji poti sreča govoreče živali, lepo, a občutljivo jablano in čarobno prodajalno igrač s skrivnostnim starcem, ki rezlja lesene igrače. Ko Nace ne ve, kaj naj stori, naj se vrne domov in se sooči z najtežjim dnevom svojega življenja, ali še odide naprej po svetu, mu starec razkrije svojo zgodbo, polno čudežnih dogodivščin.

Knjiga je prejela znak za kakovost otroških in mladinskih knjig ZLATA HRUŠKA.