Ogrlica in darilo

Libby Gleeson

Redna cena:
23,95 EUR (trda vezava)

Ilustrator: Freya Blackwood
Prevod: Meta Osredkar
Zvrst: Ilustrirana knjiga
Kategorije: Slikanice, Prvo triletje OŠ, Prevedene
Obseg: 64 strani
Dimenzije (v mm): 210 mm x 160 mm x 13 mm
ISBN13: 9789612722975
Datum izdaje: maj 2018
Vezava: trda vezava
Poreklo: Avstralija


Opis:

V prvi zgodbi zbirke si Kati nadvse želi lastno ogrlico, saj jo imajo vse njene prijateljice. Njeni starši menijo, da se takšna darila podarjajo samo ob posebnih priložnostih, tako da se mora Kati domisliti nečesa drugega. Navdih pride v obliki Katinega strica Tomaža in kompleta flomastrov.
V drugi zgodbi se približuje rojstni dan Katine mame, Kati pa se ne sanja, kaj bi ji podarila. Po kar nekaj premišljevanja in posvetovanja prebrisano sama dobi čudovito idejo za rojstnodnevno darilo.

O delu

Zgodbe o Kati govorijo o ljubki deklici Kati in čudovito preprostih, domiselnih rešitvah, ki jih najde za probleme, s katerimi se srečuje. Iznajdljiva Kati težave, pred katerimi se znajde, vedno rešuje z veliko mero domišljije in bistroumnosti. Knjiga, ki se ukvarja tudi s koncepti dajanja, sprejemanja in radodarnosti, te teme krasno predstavi mladim bralcem, ki se sami začenjajo srečevati z njimi.
Knjigo, ki je prejela nagrado Children's Book Council of Australia za knjigo leto za mlajše bralce, je spretno in z veliko mero občutka za detajle ilustrirala ilustratorka Freya Blackwood.