Raje umrem!

Cvetka Sokolov

Redna cena:
27,95 EUR (trda vezava)

Ilustrator: Milanka Fabjančič
Zvrst: Mladinski roman
Kategorije: Tretje triletje OŠ
Obseg: 120 strani
Dimenzije (v mm): 140 mm x 205 mm x 17 mm
ISBN13: 9789612724542
Datum izdaje: april 2021
Vezava: trda vezava
Poreklo: Slovenija


Opis:

Poletne počitnice, taborjenje, sonce in morje. Prva menstruacija in fant, ki ga je težko spraviti iz glave. Najstnica Ajda, obsedena s priročniki o stvareh, ki jih mora vedeti vsaka punca, se spopada s tipičnimi najstniškimi problemi, izzivi in dilemami. Kaj naj obleče, kaj naj reče, kako naj ga gleda, jo je opazil …? Kakšna drama! No, pravzaprav romanca!

O DELU

Protagonistka novega romana izjemno ustvarjalne pisateljice Cvetke Sokolov je najstnica Ajda, oboževalka priročnikov z vsebinami, ki bi jih morala obvladati vsaka punca. Avtorica, ki jih je kar nekaj vzela v roke, ne skopari s citati iz Ajdine priljubljene literature, a vsakič znova se seveda izkaže, da so priročniki eno, življenje pa nekaj čisto drugega. Slednje med poletnimi počitnicami Ajdi ponudi kar nekja novega – dobi prvo menstruacijo in doživi prvo romanco. A do tja seveda pelje zavita pot, polna dilem, dvomov in vprašanj: kaj naj obleče, kako naj se obnaša, ali jo je opazil in tako naprej. Za najstnico cela drama! Poleg fanta vrednega vzdihov, se na morski sceni znajde še Ajdina prijateljica Petra, preko sms-ov pa tudi njena najboljša prijateljica Brina, ki počitnice sicer preživlja v Prekmurju. Kaj bi človek brez prijateljev! In brez počitnic! In brez malo hitrejšega utripa srca tu in tam!

Takorekoč obvezno branje za punce! In za tiste fante, ki jih zanima, kaj se puncam plete po glavah. Za na počitnice ali kar tako, v vsakem primeru se živahna prvoosebna pripoved prebere na mah.