Tam se srečava

Marta Bartolj

Redna cena:
25,95 EUR (trda vezava)

Ilustrator: Marta Bartolj
Zvrst: Slikanica
Kategorije: Leposlovje za odrasle, Za vse starosti, Slikanice, Prvo triletje OŠ, Drugo triletje OŠ, Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Obseg: 32 strani
Dimenzije (v mm): 177 mm x 215 mm x 10 mm
ISBN13: 9789612724559
Datum izdaje: maj 2021
Vezava: trda vezava
Poreklo: Slovenija


Opis:

O DELU

Knjiga Tam se srečava je danes, ko vsi ves čas nekam hitimo, zelo dragocena. Bralca spodbuja, da se za trenutek ustavi in se zazre vase ali v okolico. Če se ob tem pojavita vprašanje ali dve, nič zato, če nanju ne najde takojšnjega odgovora. Včasih je zastavljeno vprašanje bolj pomembno in vznemirljivo od enega samega, končnega odgovora, ki ga pogosto sploh ni. Vabljeni med nežne besede in razkošne podobe.

VSEBINA

Kratko, nežno, skoraj meditativno besedilo avtorske slikanice Tam se srečava bralca vabi, da si vzame čas in se ozre okoli sebe, pa tudi zazre vase.Pravzaprav gre za niz vprašanj, od (na videz) bolj enostavnih do globokih in kompleksnih, vsa pa tako ali drugače zadevajo naše bistvo in naše mesto v svetu ter vesolju. Na bralcu je, da poišče lastne odgovore, avtorica svoje naredi že z zastavljanjem vprašanj, ki si jih morda sami nikoli ne bi zastavili, bodisi ker si zanje ne vzamemo časa bodisi ker nam niti ne bi prišla na misel. Med razmišljanjem se bralec lahko potaplja v razkošne, pogosto s čustvi nabite podobe Marte Bartolj, ki mu bodisi odpirajo pot v domišljijske svetove bodisi ga pripeljejo (nazaj) k samemu sebi. 

Tam se srečava je poetična slikanica, ki da s tem, ko načenja nekatera bivanjska vprašanja, svojemu bralcu misliti, hkrati pa ga spodbuja, da na široko odpre oči in se zazre v svet, ki ga obdaja. Knjiga, kot nalašč za to, da jo podarite bližnjemu ljubitelju lepega.