To nisva midva

Neda Alaei

Redna cena:
29,95 EUR (trda vezava)

Prevod: Marija Zlatnar Moe
Zvrst: Mladinski roman
Kategorije: Drugo triletje OŠ, Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Obseg: 196 strani
Dimenzije (v mm): 140 mm x 205 mm x 20 mm
ISBN13: 9789612725563
Datum izdaje: september 2022
Vezava: trda vezava
Poreklo: Norveška


Opis:

VSEBINA

Skoraj leto dni je minilo od smrti mame. Sanna mora doma paziti na očeta, ki ne jé dovolj, hoče le spati in pisati, nje pa skorajda ne opazi. Tudi v šoli ni veliko bolje, saj si je njena najboljša prijateljica našla drugo zaveznico. Nato pa v razred pride Yousef, ki ji pokaže, kako skozi fotografijo svet ugledati na povsem drugačen način. Tudi on nosi večje breme, kot bi ga običajen najstnik moral, zato je Sanna morda končno našla nekoga, ki jo razume, ampak – mu lahko zaupa?

O DELU

Boleče realističen roman o najstnici, ki mora sama poskrbeti zase, ko njen oče ne zmore biti oče. To je zgodba o zanemarjanju, kjer pa – na srečo! – podporni sistem deluje.

»Roman To nisva midva opomni na to, kako pomembno je, da ko pride do tragičnih izgub ali preizkušenj, ljudi, ki jih doživljajo, ne samo gledamo, temveč jih tudi vidimo. […] Sploh otroci in mladostniki potrebujejo posebno pozornost, saj že v osnovi težko pokažejo ranljivost pred tujci, hkrati pa tudi  hitro prepoznajo, kaj njihova družina v takšni situaciji od njih pričakuje in kaj potrebuje,« je v spremni besedi zapisala zakonska in družinska terapevtka dr. Barbara Kreš.

Prevod knjige sofinancira Evropska unija. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske unije in Izvajalske agencije za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo (EACEA). Omenjeni instituciji tudi nista odgovorni za kakršna koli dejanja, ki bi lahko izhajala iz vsebine tega dela.