Tu ležim in krvavim

Jenny Jägerfeld

Redna cena:
27,95 EUR (trda vezava)

Prevod: Danni Stražar
Kategorije: Leposlovje za odrasle, Tretje triletje OŠ, Srednješolci, Zlate hruške, Prevedene
Obseg: 284 strani
Dimenzije (v mm): 155 mm x 235 mm x 27 mm
ISBN13: 9789612721497
Datum izdaje: april 2014
Vezava: trda vezava
Poreklo: Švedska


Opis:

Šestnajstletna Maja si pri uri kiparjenja po nesreči odreže vrh palca. Njenega očeta skrbi, da je to morda storila namenoma. Ko gre Maja za vikend obiskat svojo mamo, ki živi v Norrköpingu, jo tam pričaka prazna hiša. Po spletu okoliščin se znajde na zabavi v sosednji hiši, kjer se zaljubi v dvajsetletnega Jensa.

Tu ležim in krvavim je nadvse izviren preplet ljubezenske zgodbe, zmešnjave in burke, s ščepcem poezije in primesmi psihološkega trilerja, tako da bi ga lahko poimenovali tudi večžanrski roman. Avtorica nas s posrečenim obešenjaškim humorjem, ki je ena od lastnosti glavne junakinje Maje, popelje v zanimiva dva meseca njenega življenja, v katerih se mora poleg vsakdanjih najstniških težav v prvem letniku srednje šole soočati še s prvo ljubeznijo, ločenima staršema in mamino skrivnostjo. 

Avtorica je z izrednim smislom za jezik in globokim razumevanjem psihološke plati obravnavane teme napisala roman, ki bralca drži v napetosti od prve do zadnje strani, to pa dosega z močnim čustvenim nabojem, ki ga premorejo le dobre knjige.

Za roman Tu ležim in krvavim je avtorica prejela prestižno švedsko knjižno nagrado august v kategoriji otroške in mladinske literature.