Z vsemi čuti!

Philippe Nessmann

Redna cena:
30,95 EUR (trda vezava)

Ilustrator: Régis Lejonc
Prevod: Jasmina Žgank
Kategorije: Stvarna literatura in priročniki, Prvo triletje OŠ, Drugo triletje OŠ, Tretje triletje OŠ, Prevedene
Obseg: 88 strani
Dimenzije (v mm): 250 mm x 330 mm x 15 mm
ISBN13: 9789612726034
Datum izdaje: december 2022
Vezava: trda vezava
Poreklo: Francija


Opis:

Če bereš to knjigo, imaš dober okus!

Kaj delajo tisti, ki so poklicno povezani z »nosom«? Kdo je bila Helen Keller? Kaj v ušesu je tisto, kar nam omogoča sluh? Kaj sliši dojenček v trebuhu svoje mame?

Z vsemi čuti! je bogato ilustrirana francoska poučna knjiga, primerna za bralce od osmih let naprej, ki razkrije vse skrivnosti petih čutov. Vsebino podaja na razgiban način, čutov se loteva z več vidikov: anatomska razlaga vseh čutil, zanimivosti iz živalskega sveta, s čuti so povezani tudi poklici (spoznamo fizioterapevta, parfumerko, ustvarjalko receptov, slikarja in akustičnega inženirja). Razkriva, kako nam čuti pomagajo pri komunikaciji s svetom, npr. pri sluhu in vidu bralci spoznamo tudi Braillevo pisavo in znakovni jezik, ne manjka pa tudi vizualnih in drugih miselnih nalog.

Knjigo je v slovenščino prevedla Jasmina Žgank, strokovno jo je pregledala dr. Marina Dermastia. Knjiga je leta 2020 prejela francosko nagrado Prix Sorcières 2020 v kategoriji poučnih knjig, bila pa je tudi med nominirankami za pomembne (znanstvene) nagrade.

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.