Knjiga Saše Pavček izhaja v Argentini, doma pa v treh mesecih pošla naklada tisoč izvodov njene poezije

Facebook
Knjiga Saše Pavček izhaja v Argentini, doma pa v treh mesecih pošla naklada tisoč izvodov njene poezije

Knjiga Saše Pavček izhaja v Argentini, doma pa v treh mesecih pošla naklada tisoč izvodov njene poezije

Da Slovenci kupujejo knjige in celo poezijo, dokazuje, da je v samo treh mesecih po izidu zbirka pesmi Saše Pavček Obleci me v poljub razprodana in na police knjigarn prihaja ponatis. Hkrati pa izhaja argentinska izdaja avtoričine zbirke dramskih besedil in esejev Na odru zvečer.

Z osupljivo iskrenostjo ter s pristnim doživetjem nas lirika Saše Pavček potegne v najobčutljiveši del človeške duše, zavezane ljubezni. Verzi so jasni, čutni, ponekod v sonetni obliki, v njih se razprostira moč in nemoč ljubezenskega odnosa. Njena poezija ni hermetična, zavita v težko razpoznavne metafore, marveč bralca prepriča z naravno in predvsem globoko občutenim doživetjem, s katerim nagovarja ljubljeno osebo.

Avtorica je knjigo nadgradila s predstavo poezije in glasbe, kjer sodeluje z glasbeniki: Aljoša Rijavec - klavir, Šemsudin Dino Džopa - kitara, Jan Oršič - bas kitara. Slovenske premiere v Kopru se je ob številnih dramskih igralcih, gledaliških kolegih Saše Pavček, udeležila tudi ministrica za kulturo Majda Širca. Predstava je bila doslej izvedena že več kot desetkrat na različnih odrih po Sloveniji.

V Buenos Airesu pa bo v začetku marca izšla knjiga treh dramskih del Saše Pavček pod naslovom Na odru zvečer, drame je v španščino prevedla Cecilia Kopušar. Delo je izšlo pri založbi Miš leta 2005 in bilo razprodano.  

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam