• Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

1. Splošne določbe

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine miszalozba.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino upravlja podjetje MIŠ d.o.o., Gorjuša 33, 1233 Dob pri Domžalah (v nadaljevanju »ponudnik«), matična številka: 7234970000, podjetje je zavezanec za DDV, ID za DDV: SI96539372.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Spletna trgovina posluje in sklepa pogodbe v slovenskem jeziku s polnoletnimi osebami oz. osebami, starejšimi od 15 let.

Spletna trgovina ima pravico spremeniti pogoje poslovanja s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za uporabnika zavezujoče.

Ponudba blaga, ki je objavljena v spletni trgovini, velja do objave preklica ponudbe oz. do odprodaje zalog.

S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom.

2. Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

3. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov kupca, ki jih je vpisal ob nakupu (ime, priimek, naslov, poštna številka in pošta, telefon, e-poštni naslov), in hranimo dokumentacijo o komunikaciji z njim. Osebne podatke o kupcu ponudnik uporablja izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje e-novic, ponudb, predračunov, računov idr.) in ostalo potrebno komunikacijo. Podatkov o kupcu ponudnik v nobenem primeru ne predaja nepooblaščenim oz. tretjim osebam.

V kolikor želi kupec (uporabnik) svoje podatke urediti ali izbrisati s ponudnikovega seznama, lahko to sporoči na e-poštni naslov: info@miszalozba.com ali pošlje pisni zahtevek preko navadne pošte na naslov: MIŠ d.o.o., Gorjuša 33, 1233 Dob pri Domžalah.

4. Načini plačila

V spletni trgovini ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • plačilo s kreditnimi karticami preko sistema Bankart,
 • plačilo preko PayPal-a.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Priporočamo vam, da si splošne pogoje poslovanja natisnete in shranite.

4.1. Plačilo preko PayPal-a

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto podjetja, kontaktne naslove, bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, časovno veljavnost ponudbe, rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop in pojasnjen postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

4.2. Plačilo preko Bankart

Vsa kartična plačila se sprovedejo preko sistema Bankart, največjega slovenskega ponudnika plačilnih storitev v sodelovanju z banko SKB d.d. Vsi podatki, nanašajoči na vašo kartico, vključno s številko kartice in CVV kodo se kriptirajo in hranijo izključno na varnih straneh banke. Do teh podatkov mi kot trgovec nimamo dostopa oz. vpogleda. Plačila so varovana z 3D secure 2.0 protokolom, ki ga izvajajo tako Master card (pod imenom MasterCard SecureCode), Visa (pod imenom Verified by Visa).

5. Veljavnost ponudbe

Cene se lahko spremenijo brez predhodne napovedi. Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila.

6. Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo.

7. Cene

Cene izdelkov v spletni trgovini so navedene v evrih (€) in že vključujejo DDV (davek na dodano vrednost), razen če je izrecno napisano drugače.

Cene izdelkov ne vključujejo stroškov dostave. Ti so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo naročila.

Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti, zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe. MIŠ d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Če izdelek ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik kupca obvesti.

8. Izdelki in fotografije

Ponudba izdelkov se zaradi narave poslovanja preko spleta ažurira in spreminja pogosto ter hitro. Ponudnik si za predstavitev osnovnih značilnosti prodajnih izdelkov, ki so navedene na embalaži izdelka, prizadeva zagotoviti jasne in popolne informacije. Izdelki se nenehno preoblikujejo (posodobitev formulacije, menjava embalaže), tako da se vsebina in sestavine izdelka lahko spremenijo. Ponudnik se trudi, da so informacije o izdelkih čim bolj natančne in da se ves čas osvežujejo. Lahko se zgodi, da se nekatere obvezne informacije, seznam sestavin, količina idr., občasno spremenijo. Na izdelku, ki ga prejme kupec, so navedeni vsi obvezni podatki.

Ponudnik kupcem priporoča, da pred uporabo izdelka vedno skrbno preberejo informacije, ki jih na embalaži izdelka ali etiketi z deklaracijo zagotavlja proizvajalec izdelkov. Informacije o izdelkih so na voljo le za osebno uporabo in se ne smejo razmnoževati in koristiti na kakršenkoli način brez predhodnega soglasja ponudnika. Ponudnik si pridržuje pravico do vsebinskih in drugih sprememb v spletni trgovini brez predhodnega obveščanja.

Vse fotografije so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz izdelkov lahko odstopajo od dejanskega stanja izdelkov, kar pa ne vpliva na opredelitev in standard izdelka. Ponudnik ne sprejema odgovornosti za morebitne minimalne razlike med izdelki in prikaza v spletni trgovini. Možne so tekstovne napake in zanje ponudnik ne prevzema odgovornosti, kar pa ne vpliva na zakonske pravice kupca.

9. Postopek nakupa

Kupec izbere vrsto ter količino izdelka, če so na voljo, tudi dodatne lastnosti (npr. barva). Pred oddajo naročila pregleda nakupno košarico, izvede morebitne popravke ali nadaljuje z nakupom. Sledi spletni obrazec, v katerega kupec vnese vse potrebne podatke za račun in dostavo tega izdelka. Po oddanem naročilu spremembe več niso možne. Kupcu se na e-poštni naslov, ki ga je navedel tekom nakupa, po elektronski pošti pošlje obvestilo o izvedenem nakupu.

9.1. Tehnični koraki, ki vodijo do sklenitve kupoprodajne pogodbe

V postopku nakupa so uporabniku (kupcu) na voljo naslednji tehnični koraki:

 • iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini,
 • izbor izdelka za nakup,
 • dodajanje izbranega izdelka za nakup v košarico,
 • določitev količine izdelka za nakup v košarici,
 • pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini, vključno z obračunanim davkom,
 • obrazec s podatki za račun in dostavo,
 • izbor načina dostave izdelka,
 • izbor načina plačila,
 • pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelka in obračunanimi stroški dostave, če se ti obračunajo,
 • potrditev in oddaja naročila ter s tem zaključek nakupa.

9.2. Tehnološka sredstva, ki omogočajo prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila

Pred zaključkom in oddajo naročila je kupcu omogočeno, da:

 • vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v košarico,
 • vidi in pregleda ceno posameznega izdelka in skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka,
 • ceno in količino vseh izbranih izdelkov,
 • spreminja količino izbranih izdelkov,
 • odstrani izdelke iz košarice,
 • preveri in spremeni vpisane podatke,
 • spreminja način prevzema/dostave,
 • spreminja način plačila.

MIŠ d.o.o., kot ponudnik pošlje potrdilo o prejemu naročila na elektronski naslov kupca, ki ga je ta navedel.

V kolikor kupec naročila ne želi oddati, lahko spletno trgovino zapusti pred oddajo naročila.

9.3. Naročilo sprejeto

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo.

9.4. Naročilo potrjeno

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Pri dobavi blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga.

Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral.

Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

9.5. Blago odpremljeno

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

10. Dostava

Dostavo naročenega blaga odpremlja Miš založba, izvaja pa Pošta Slovenije.

Pošta Slovenije d.o.o., Slomškov trg 10, 2500 Maribor (v nadaljevanju: Pošta Slovenije), ID za DDV: SI25028022, matična številka: 5881447000.

Blago, naročeno v spletni trgovini, bo ponudnik predal v dostavo na naslov, naveden med nakupovanjem v spletni trgovini, v roku treh delovnih dni. Če zaradi posebnih okoliščin to ne bo mogoče, bo ponudnik o tem obvestil kupca preko e-poštnega naslova, ki ga je kupec navedel med izpolnjevanjem spletnega obrazca v spletni trgovini, in z njim poskušal doseči ustrezen dogovor. Dostavo Pošta Slovenije vrši v skladu z lastno poslovno politiko.

Blago ponudnik dostavi na naslov, ki ga je kupec navedel med izpolnjevanjem spletnega obrazca v spletni trgovini. V primeru osebnega prevzema se o natančnem času in kraju prevzema ponudnik dogovori s kupcem z vzpostavitvijo kontakta preko e-poštnega naslova ali telefonske številke kupca, ki ju je navedel med izpolnjevanjem spletnega obrazca v spletni trgovini.

Brezplačna poštnina velja zgolj za pošiljke z naslovnikom znotraj Republike Slovenije. Za pošiljke v druge države se zaračuna poštnina po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.

11. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga, vračilo plačila

Kupec lahko, v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot), v roku 14 dniod prejetja pošiljke odstopi od nakupa in izdelek vrne brez obrazložitve svoje odločitve, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Rok začne teči en dan po datumu prevzema naročenega blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu po pošti, najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). 

V takem primeru se ponudnik zavezuje, da bo v najkrajšem možnem času kupcu in najkasneje v 30 dneh od prejetja zahtevka za vračilo blaga, vrnil denar za prejeto plačilo. Ponudnik vrne prejeta plačila kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil kupec ali kot dobropis oz. v obliki darilnih bonov, če se s tem načinom potrošnik izrecno strinja, vendar le v primeru, da je ponudnik dejansko prejel plačilo. Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se kupcu ne vrnejo. Kupcu se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in zato se znesek le-tega, v primeru odstopa od pogodbe, vrne kupcu. 

Strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Ponudnik pošiljk z odkupnino ne sprejema. Blago mora kupec vrniti nepoškodovano, neodprto in v nespremenjeni količini, razen če je blago poškodovano, ne da bi bil za to kriv kupec. Vrnjeno blago mora imeti vso pripadajočo opremo, originalno embalažo in dokumentacijo. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. 

11.1. Vzorec obrazca za odstop pogodbe:

OBRAZEC ZA UVELJAVITEV PRAVICE POTROŠNIKA DO ODSTOPA OD POGODBE (Obr. OP)
MIŠ d.o.o., Gorjuša 33, 1233 Dob pri Domžalah
Elektronski naslov: info@miszalozba.com

Obveščam/obveščamo vas, da odstopam/odstopamo od pogodbe za prodajo tega blaga/za zagotovitev te storitve:
Ime blaga/storitve
1.
2.
3.
4.
5.

Naročeno dne:
Prejeto dne:
Ime potrošnika/potrošnikov:
Naslov potrošnika/potrošnikov:
Podpis potrošnika/potrošnikov (samo, če se obrazec pošlje v papirni obliki)

12. Garancija

Za izdelke v spletni trgovini veljajo garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo.

13. Stvarne napake

Kupec lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti ponudnika v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Kupec mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šestih mesecev od izročitve.

Kupec, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali vrne plačani znesek.

14. Pritožbe in izvensodno reševanje potrošniških sporov

Ponudnik ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS).
Pritožbo lahko kupec ponudniku poda pisno na e-poštni naslov info@miszalozba.com ali naslov MIŠ d.o.o., Gorjuša 33, 1233 Dob pri Domžalah.

Povezava do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

15. Hramba pogodbe in pogodbeni jezik

Pogodba bo sklenjena v slovenskem jeziku. Ponudnik sicer shrani besedilo pogodbe in podatke o naročilu, vendar pa ti kupcu niso na voljo na spletu. Povzetek naročila, poslan na elektronski naslov kupca, vsebuje vse bistvene podatke o naročilu ter preostalo besedilo pogodbe, ki si ga kupec lahko tudi natisne.

16. Prijava na e-novice

S prijavo na e-novice uporabnik soglaša, da se osebni podatki, ki jih posreduje ob prijavi na e-novice, uporabljajo oz. obdelujejo za posredovanje sporočil, povezanih s poslovanjem ponudnika (akcije, novosti, reklamna sporočila, novice idr.), na njegov elektronski naslov.

Takšno soglasje uporabnik kadarkoli pisno prekliče. Preklic lahko izvede s klikom na povezavo »odjavi se« v e-pošti, ki jo je prejel. Preklic lahko posreduje tudi na e-poštni naslov info@miszalozba.com ali naslov MIŠ d.o.o., Gorjuša 33, 1233 Dob pri Domžalah.

Spletna trgovina uporablja piškotke. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo.
Sprejemam vse piškotke
Več informacij
Hvala za vaše soglasje in prijavo na e-novice
Zapri
Izdelki z nadstandardnimi lastnostmi

Za nekatere naše izdelke je možen le osebni prevzem, saj so po teži ali dimenziji neustrezni za pošiljanje.

Za nekatere naše izdelke je možen le osebni prevzem, saj so po teži ali dimenziji neustrezni za pošiljanje.

V kolikor imate v košarici več izdelkov lahko izdelek nadstandardne teže ali dimenzije naročite posebej.

Za več informacij nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali.

Napaka pri posodabljanju košarice

Iskreno se vam opravičujemo za nastalo težavo.

Prosimo kontaktirajte nas na info@miszalozba.com za nadaljno pomoč.

Napaka pri iskanju

Iskreno se vam opravičujemo za nastalo težavo.

Prosimo kontaktirajte nas na info@miszalozba.com za nadaljno pomoč.

Napaka pri prijavljanju na novice

Iskreno se vam opravičujemo za nastalo težavo.

Prosimo kontaktirajte nas na info@miszalozba.com za nadaljno pomoč.