Za avtorje

Spoštovane avtorice in avtorji,

vsak dan od vas prejemamo pisne in ilustratorske izdelke, kar nas nadvse veseli, saj s tem pokažete tudi, da zaupate naši založbi. Ker smo mišje majhni, pa nam vaših del žal ne uspe sproti in hitro prebrati ter pregledati, zato vas prosimo za razumevanje, predvsem pa za potrpljenje. Letno namreč izdamo med 30 in 40 novih naslovov knjig, zato je naše delo usmerjeno predvsem v nastajanje novih knjig. V program uvrstimo tri četrtine del za mlade in četrtino za odrasle, do zdaj pa je bila več kot polovica letno izdanih novih knjig izpod peres slovenskih avtorjev. Število del domačih avtorjev počasi zmanjšujemo s ciljem izdajati zgolj vrhunska domača dela, ki nam jih pošljete – Javna agencija za knjigo nam namreč subvencionira le 7 (sedem) del letno.

Navadno traja od pol leta do enega leta, da urednik delo pregleda, in nič vam ne bomo zamerili, če nas po poteku tega obdobja spomnite, da vam pošljemo odgovor. Zgodi se namreč, da se kakšna elektronska pošiljka kje zatakne ali pa sploh ne pride do nas. Včasih pa tudi odločanje terja daljši čas. Prav je, da pred pošiljanjem veste tudi to, da pri naši založbi od odločitve za objavo do izida potrebujemo najmanj leto dni, praviloma pa od odločitve do izida traja dve leti ali več.

Uredniška odločitev o izdaji dela temelji predvsem na (1) primernosti besedila za naš program in na (2) oceni njegove kakovosti.
Avtorjem ne pošiljamo obrazložitev odločitev, prav tako ne mnenj urednikov. Odgovor vam bomo posredovali po elektronski poti, telefonskih informacij pa o odločitvah ne dajemo.

Da bi nam delo olajšali, vas prosimo, da predlog svojega dela opremite še z:

Predloge nam pošljite po elektronski poti na naslov avtorji[at]miszalozba.com.
'Papirnatih' predlogov po klasični pošti žal ne moremo obravnavati, niti ne vračamo nenaročenih poštnih pošiljk in rokopisov (razen na posebno željo na stroške pošiljatelja). Prosimo pa vas tudi, da nam že zavrnjenih del ne pošiljate znova.

Z željo, da ne izgubite ustvarjalnega poguma, se vam zahvaljujemo za razumevanje.

 

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam