Nagrada, hruškasta letina in priznanja ... in še ni konec!

Facebook
Nagrada, hruškasta letina in priznanja ... in še ni konec!

V zadnjih dneh so bile naše knjige pohvaljene z nagrado in priznanji. Presenečenja so se vrstila, višek pa je bil nedeljski večer, ko je prisijala še večernica. Že tretjič.

A še ni konec! Med petimi nominacijami za nagrado Kristine Brenkove 2016 imamo kar dve slikanici, smo založba z največ nominacijami: Ida Mlakar, Peter Škerl: O kravi, ki je lajala v luno in Peter Svetina, Ana Razpotnik Donati: Kako je gospod Feliks tekmoval s kolesom. In Ida Mlakar ter Peter Škerl sta bila zmagovalca! Torej imamo tudi najboljšo slovensko slikanico!
Iz Munchna pa je priletela bela vrana. Internationale Jugendbibliothek je v svojo zbirko belih vran uvrstila slikanico O kravi, ki je lajala v luno Ide Mlakar in Petra Škerla.

Peter Svetina je prejemnik jubilejne 20. večernice za knjigo Kako zorijo ježevci. Iz obrazložitve predsednika komisije dr. Sakside:
'Izvrstna zbirka nonsensnih živalskih zgodb, v katerih igrajo prevladujočo vlogo humorne jezikovno-predstavne domislice in igrivi preobrati.'

Dozorele so tudi zlate hruške. Naša bera je bila ponovno bogata, 12 jih je. Prejelo jih je tri četrtine naših lanskih knjig za mladino, ki so lahko 'konkurirale' za ta žlahtni znak.

In skorajda ne moremo verjeti, da letos v novembru prejmemo ne samo eno, celo dve priznanji zlata hruška:
- Priznanje zlata hruška za najboljšo slovensko knjigo 2015 za Nataše Konc Lorenzutti in Tanje Komadina Kdo je danes glavni.
- Priznanje zlata hruška za najboljšo prevodno knjigo 2015 za knjigo Alena Meškovića Ukulele jam, v prevodu Damijana Šinigoja.

Skrajšana Visoška kronika Ivana Tavčarja, ki jo je pripravil Iztok Ilich, ilustriral pa Damijan Stepančič in je izšla v naši zbirki Prve pr(a)ve, je bila uvrščena med zmagovalce na Slavonic book fair v beloruskem Minsku. V dokazilo bomo na knjižnem sejmu v Beogradu prejeli diplomo.

Čestitamo in zahvaljujemo se vsem avtorjem in soustvarjalcem nagrajenih knjig!

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam