Brian Falkner

Brian Falkner

(Avtor)

Brian Falkner (1962) je prodoren novozelandski avtor, ki je odrasel v novozelandskem Aucklandu. Preden se je začel ukvarjati s pisanjem za otroke, je deloval kot novinar, računalniški svetovalec, grafični oblikovalec in priznan pisec reklamnih besedil. Za svoje delo v oglaševanju je prejel tudi številne nagrade doma in po svetu.
Po letu 1999 se je osredotočil predvsem na pisanje leposlovja za otroke in mladostnike. Je izjemen pripovedovalec, razvoj zgodb za mlade je pripeljal do popolnosti, njegova dela pa radi berejo tako fantje kot dekleta. Veliko resničnih pustolovščin, ki ga doletijo ali v katere se sam poda, se znajde v njegovih knjigah. Prvo delo Henry And The Flea je bilo uvrščeno med izjemna dela mladinske literature leta 2004 in je bilo nominirano za eno najprestižnejših novozelandskih nagrad za mladinsko literaturo. Živi v Queenslandu v Avstraliji.
Za več informacij o avtorju in njegovih knjigah obiščite http://www.brianfalkner.co.nz/index.asp
 

Nagrade

  • 2004 – Storylines Notable Junior Fiction Book za delo Henry And The Flea
  • 2005 – Storylines Notable Junior Fiction Book za delo To je res pravo!
  • 2006 – Nominacija za New Zealand Post Book Award v kategoriji otroškega leposlovja in Storylines Notable Junior Fiction Book za delo The Super Freak
  • 2009 – Nominacija za New Zealand Post Book Award v kategoriji mladinskega leposlovja in Storylines Notable Young Adult Fiction Book za delo The Tomorrow Code
  • 2010 – Nominacija za New Zealand Post Book Award v kategoriji mladinskega leposlovja in Storylines Notable Young Adult Fiction Book in Sir Julius Vogel Award za delo Brainjack

Bibliografija

  • Henry And The Flea – 2003
  • To je res pravo! (The Real Thing) – 2004
  • The Super Freak – 2005
  • The Flea Thing – 2008
  • The Tomorrow Code – 2008
  • Brainjack – 2009
  • The Project – 2010
  • Northwood – 2011
  • Maddy West and the Tongue Taker – 2012
Zbirke
• Recon Team Angel: Assault – 2011, Task Force – 2012, Ice War – 2013
To je res pravo!

To je res pravo!

Brian Falkner