James Heneghan

James Heneghan

(Avtor)

James Heneghan (1930) je odraščal v Liverpoolu. Leta 1957 je imigriral v Kanado, kjer je sprva še delal na policiji, kasneje pa je postal učitelj angleščine na gimnaziji. Zdaj se v polni meri posveča pisateljevanju za otroke in mladino. Njegove najprodornejše in najuspešnejše knjige so: Waiting for Sarah (2003), Flood (2002), The Grave (2000), Wish me Luck (1997) in Torn Away (1994). Je dobitnik številnih nagrad, tudi najprestižnejših kanadskih nagrad za mladinsko literaturo: Red Cedar in Goverenor General. Ima štiri otroke in štiri vnuke in trenutno živi v Vancouveru, British Columbia v Kanadi.
Za več informacij o avtorju in njegovih delih obiščite http://www.jamesheneghan.com/

Nagrade

  • Arthur Ellis Award (1994) za delo Torn Away
  • Nominacija za Sheila Egoff Award in najboljša knjiga po mnenju American Library Association (1994) za delo Torn Away
  • Sheila Egoff Award (leta 1997 za delo Wish Me Luck, leta 2000 za delo The Grave in leta 2002 za delo Flood)
  • Nominacija za Manitoba Young Readers Award (leta 1997 za delo Wish Me Luck in leta 2000 za delo The Grave)
  • Nominacija za Governor General's Award in Red Cedar Award (1997) za delo Wish Me Luck
  • Manitoba Young Readers's Choice Award (2003) za delo Waiting For Sarah
  • Mr. Christie Silver Seal Award (2000) za delo The Grave
  • Nominacija za Arthur Ellis Award in Geoffrey Bilson Award ter najboljša knjiga leta 2000 NewYork Library za delo The Grave
  • Združenje ameriških knjižnic je leta 2005 Udarno moštvo izbralo med Quick Picks for Reluctant Young Adult Readers (ALA Quick Picks 2005), pri Združenju knjižnic Pensilvanije (PSLA) pa je bilo izbrano med 40 priporočenih knjig za mladostnike
  • 2007 – The Sheila A. Egoff BC Book Prize for Children's Literature in The Chocolate Lily Book Award za delo Safe House
  • 2008 – Best Books for Young Adults by the American Library Association za delo Payback in Ontario Library Association Forest of Reading readers' choice Golden Oak award za delo Safe House in Red Cedar Award za delo Nannywatch Chronicles
  • 2009 – Ontario Library Association Forest of Reading readers' choice Red Maple award za delo Payback
  • 2014 – An Arthur Ellis Award (Best Crime Novella category) by the Crime Writers of Canada za delo A Woman Scorned

Bibliografija

  • Puffin Rock – 1980
  • Goodbye, Carleton High – 1983
  • Promises To Come – 1988
  • Blue – 1991
  • Torn Away – 1994
  • Wish Me Luck – 1997
  • The Grave – 2000
  • Flood – 2002
  • Waiting For Sarah – 2003
  • Udarno moštvo (Hit Squad) – 2003
  • Nannycatch Chronicles – 2005 
  • Safe House – 2006
  • Povračilo (Payback) – 2007
  • Bank Job – 2009
  • Fit To Kill – 2011 
  • A Woman Scorned – 2013 
Zbirke:
• The O'Brien Detective Agency Series: The Case Of The Marmalade Cat – 1991, The Trail Of The Chocolate Thief – 1993, The Mystery Of The Gold Ring – 1995, The Case Of The Blue Raccoon – 1996
Udarno moštvo

Udarno moštvo

James Heneghan