Tadej Golob

Tadej Golob

(Avtor)

Tadej Golob se je rodil leta 1967 v Mariboru. Po poklicu je novinar in sodi med pisatelje mlajše generacije. V času študija je delal kot honorarni sodelavec športnega programa TV Slovenija, nato pa postal urednik revije za avtomobilistične ter motociklistične športe Gard Prix, kasneje pa urednik revije Grif, ki je izhajala za plezalce, raziskovalce in alpiniste. Od leta 2001 ostaja zvest reviji Playboy za katero je napisal več odličnih intervjujev. Kot pisatelj je nase opozoril leta 2010, ko je za svoj roman Svinjske nogice prejel nagrado kresnik. Leto pozneje je izšel mladinski pustolovski roman Zlati zob. V COBISSU ima zabeleženih kar nekaj literarnih del, večinoma za odraslo populacijo. Zlati zob, mladinski roman, je bil ocenjen z najvišjo oceno, zlato hruško, uvrščen pa je tudi med White Ravens, bele vrane Mednarodne mladinske knjižnice v Munchnu.
 

Nagrade

Nagrade:
• 2010 – Nagrada Kresnik za delo Svinjske nogice
 

Bibliografija

  • Z Everesta – 2000 
  • Avtobiografija Petra Vilfana – 2004 
  • Moške svinje – 2005 
  • Zoran Predin: Zgodba iz prve roke – 2008 
  • Svinjske nogice – 2009 
  • Plaža – 2011 
  • Zlati zob – 2011 
  • Kam je izginila Brina? – 2013 
  • Ali boma ye! – 2013