8 tednov za urejen krvni sladkor
Print Facebook Michael Mosley

8 tednov za urejen krvni sladkor

24,95 EUR (mehka vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Ali je sladkorna bolezen tipa dve res neozdravljiva? Kakšno je naravno zdravljenje sladkorne bolezni? Kako shujšati in obdržati telesno težo?

Dr. Mosley v knjigi odgovarja na vsa ta vprašanja, in še vrsto drugih. Razlaga namreč kakšna je pravilna prehrana za diabetike, kakšen je v resnici normalen krvni sladkor, kakšne so njegove mejne vrednosti in zakaj, ko nam zdravniki povedo, da imamo "urejen krvni sladkor" mnogokrat to ne drži povsem. Razloži nam, zakaj diabetes tipa 2 nastane kakšni so prvi znaki sladkorne bolezni, kakšno je pravilno merjenje krvnega sladkorja, kakšna zdravila pozna uradna medicina, katera živila je primerno uživati ter na kakšen način je ozdravitev možna po naravni poti.

Naša hrana danes vsebuje veliko sladkorja in lahko prebavljivih ogljikovih hidratov, zaradi česar se ne samo redimo, ampak smo tudi izpostavljeni tveganjem za diabetes tipa 2, srčno-žilne bolezni, demenco in še čemu. Dr. Mosley izpodbija mite, kot je tisti, da je počasno izgubljanje teže boljše kot hitro in da ni več rešitve, ko zboliš za diabetesom tipa 2. Z lastnim primerom pokaže, da hitra izguba teže pri pravi dieti ne povzroči vrnitve kilogramov in da je mogoče ukrotiti to bolezen. Na podlagi številnih študij in izkušenj bolnikov dokazuje, da je mogoče s spremembo prehrane in načina življenja odpraviti diabetes tipa 2 – če se ga lotiš pravočasno in z vztrajnostjo.

Knjiga vsebuje natančen 8-tedenski prehranski načrt z recepti.

Dr. Michael Mosley, avtor dokumentarnih oddaj na BBC-ju ter knjig o zdravju in hujšanju, razkriva drugačen pristop k eni od največjih tihih epidemij današnjega časa – diabetesu tipa 2

Knjiga, ki je pred vami, me je po naključju našla v Avstraliji in zdelo se mi je, da vsebuje točno tisto, kar potrebujem. Ne gre še za eno knjigo s praznimi obljubami o čudežni ozdravitvi in ne še za ene obljube o čudežnem hujšanju. Ker poznam razmišljanje nas, sladkornih bolnikov, ocenjujem njene nasvete kot nadvse dragocene in vesela sem, da jih lahko delim z vami. Preverila sem jih na svoji koži. Resda v manj striktni različici in kakšnih petnajst let prepozno, zdravil seveda nisem opustila. HbA1c mi je v tistem času občutno padel in uspelo mi je sklatiti tudi nekaj kilogramov. Nasveti dr. Mosleyja mi pomagajo obvladovati krvni sladkor, na merilniku se zdaj večkrat pokaže petica.

Irena Miš Svoljšak, urednica slovenske izdaje knjige

Prevod: Diana Ramšak
Kategorije: Stvarna literatura in priročniki
Poreklo: Velika Britanija
Zvrst knjige: Priročnik
 
Vezava: mehka vezava
Obseg: 260 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 15 mm
ISBN 13: 9789612722791
Datum izdaje: januar 2018

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam