8 tednov za urejen krvni sladkor
Print Facebook Michael Mosley

8 tednov za urejen krvni sladkor

24.95 EUR (Mehka vezava)
Naročilo
Brezplačna poštnina

Dr. Michael Mosley, avtor dokumentarnih oddaj na BBC-ju ter knjig o zdravju in hujšanju, razkriva drugačen pristop k eni od največjih tihih epidemij današnjega časa – diabetesu tipa 2.

Naša hrana danes vsebuje veliko sladkorja in lahko prebavljivih ogljikovih hidratov, zaradi česar se ne samo redimo, ampak smo tudi izpostavljeni tveganjem za diabetes tipa 2, srčno-žilne bolezni, demenco in še čemu.

Dr. Mosley izpodbija mite, kot je tisti, da je počasno izgubljanje teže boljše kot hitro in da ni več rešitve, ko zboliš za diabetesom tipa 2. Z lastnim primerom pokaže, da hitra izguba teže pri pravi dieti ne povzroči vrnitve kilogramov in da je mogoče ukrotiti to bolezen. Na podlagi številnih študij in izkušenj bolnikov dokazuje, da je mogoče s spremembo prehrane in načina življenja odpraviti diabetes tipa 2 – če se ga lotiš pravočasno in z vztrajnostjo.

Knjiga vsebuje natančen 8-tedenski prehranski načrt z recepti.

 

Knjiga, ki je pred vami, me je po naključju našla v Avstraliji in zdelo se mi je, da vsebuje točno tisto, kar potrebujem. Ne gre še za eno knjigo s praznimi obljubami o čudežni ozdravitvi in ne še za ene obljube o čudežnem hujšanju. Ker poznam razmišljanje nas, sladkornih bolnikov, ocenjujem njene nasvete kot nadvse dragocene in vesela sem, da jih lahko delim z vami. Preverila sem jih na svoji koži. Resda v manj striktni različici in kakšnih petnajst let prepozno, zdravil seveda nisem opustila. HbA1c mi je v tistem času občutno padel in uspelo mi je sklatiti tudi nekaj kilogramov. Nasveti dr. Mosleyja mi pomagajo obvladovati krvni sladkor, na merilniku se zdaj večkrat pokaže petica.

Irena Miš Svoljšak, urednica slovenske izdaje knjige

 

Prevod: Diana Ramšak
Kategorije: Strokovna literatura
Obseg: 260
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 15 mm
ISBN: 9789612722791
Datum izdaje: 8. 1. 2018
Poreklo: Velika Britanija
Vezava: Mehka

Oglejte si tudi