Atomske navade
Print Facebook
James Clear

Atomske navade

23,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Knjiga se v celoti posveča načinu, kako se znebiti slabih navad in pridobiti dobre.

Navaja najpogostejše napake, ki jih ljudje storimo pri spreminjanju navad, razloži, kako pridobiti motivacijo in voljo za spremembe, kako zgraditi močnejšo osebnost in kako verjeti v svoj uspeh. Pokaže, kako pripravimo okolje, da uspeh pri spreminjanju navad lažje dosežemo. Če pri tem slučajno skrenemo s poti, nam knjiga svetuje, kako kljub temu doseči cilj.

Delo nam spremeni način razmišljanja o napredovanju in uspehu v človekovem življenju. Ponuja orodja in strategije, ki jih potrebujemo za spreminjanje svojih navad – tako ekipi, ki želi zmagati na prvenstvu, morda organizaciji, ki se želi repozicionirati v svoji panogi, ali pa posamezniku, ki bi rad prenehal kaditi, se trudi shujšati, morda zmanjšati stres ali pa doseči kakšen drug cilj. Knjiga dokaže, da je z  drobnimi spremembami možno doseči izjemne rezultate!

 

 

Prevod: Nataša Grom
Kategorije: Stvarna literatura in priročniki
Poreklo: ZDA
Priporočena starost: odrasli
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 288 strani
Dimenzije: 150 mm x 230 mm x 20 mm
ISBN 13: 9789612724375
Datum izdaje: november 2020

Recenzije

James Clear: Atomske navade

Samo Rugelj, Bukla 152, 15.01.2020

Začetek leta 2020 je že mimo in vsak, ki si je zastavil kako novoletno zaobljubo, lahko preveri, če se po tem času še drži zastavljenega (večina načrtov o novem pristopu v novem letu omaga že po prvih treh tednih). Če se odgovor nagiba proti besedici ne, potem morda velja razmisliti o možnosti, da si priskrbite kako knjigo o spreminjanju in utrjevanju novih navad. Pred nekaj leti je na to temo že izšla Moč navade novinarja Charlesa Duhigga, tudi prejemnika Pulitzerjeve nagrade, sedaj pa je pred nami še novejše delo Atomske navade (izvirno iz leta 2018), ki ga je v približno istem času koncipiral James Clear, podjetnik in fotograf, ki pri svojem modelu spreminjanja izhaja iz podobnih osnov. Psiholog B. F. Skinner je že v tridesetih letih prejšnjega stoletja predstavil tridelni model instrumentalnega pogojevanja »dražljaj, odziv, nagrada«, vsak od piscev knjig o navadah pa ga je v naslednjih letih nadgradil malo po svoje. Clear nas pri svojem ogrevanju za vpeljavo novih navad pelje vse od športnih primerov in vnosa drobnih novih navad in izboljšav (denimo pri kolesarjenju), ki na dolgi rok dajejo izjemne rezultate, do najboljšega načina za začetek ter tudi ohranitev nove navade, ki na kratko pomeni načrt, ki ga mora v zvezi s stalnimi praksami narediti tisti, ki si želi izboljšav. S čimer potem v resnici izpelje t. i. resen namen uresničitve navade, ki ne temelji samo na želji, temveč tudi na konkretni zavezi in njenem kasnejšem preverjanju. Čeprav je knjiga Atomske navade v osnovi namenjena spreminjanju navad odraslih posameznikov, je avtor na koncu postregel še z napotki za uporabo teh pravil pri (pre)vzgajanju v poslovnem svetu in mladostnikih, ki si jih zainteresirani lahko poiščejo tudi na spletu (v angleškem jeziku). Uporabno!

James Clear: Atomske navade

Marko Roblek, Revija Tekač, 03.06.2020

Odtekli ste svojo prvo »desetko« v življenju in si navdušeno čestita­li. Uspelo vam je! Takoj naslednji trenutek ste pomislili na nov, višji cilj. Polmaratonska razdalja ali kar cel maraton sta se zdela nedo­segljivo, celo frustrirajoče daleč. A napredek ni osredotočenje na naslednji cilj, ta bi moral biti zgolj vaše začrta nje smeri. Kot vam bo pokazala odlična knjiga Atomske navade, boste s pravim sistemom presegli nenehno pehanje za izmuzljivimi cilji.

... [ celoten članek dosegljiv na povezavi ] ...

Ko boste odložili knjigo Atomske navade, si jo boste želeli takoj prebrati še enkrat. Tokrat z označevalcem in svinčnikom. Spoznali boste, da ste se spreminjanja svojih navad lotevali napačno, vedno preveč naenkrat. James Clear vam bom pomagal razbiti ta vzorec. Pokazal vam bo izjemno moč malih, skoraj nevidnih sprememb, ki vam bodo življenje na dolgi rok postavile na glavo. Dosegli boste več, kot ste si lahko kadarkoli predstavljali. In komurkoli boste znali razložiti, zakaj in kako vam je uspelo.

»Ne povzpnete se na raven svojih ciljev, temveč padete na raven svojih sistemov.« -James Clear

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam