Babica za lahko noč
Print Facebook Vinko Möderndorfer

Babica za lahko noč

23,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Knjiga za Cankarjevo tekmovanje 2022/2023 za 4. in 5. razred.

Babica, ki ne zna peči piškotov? Ki, meni nič, tebi nič, poštarju izmakne kolo? Ki lahko mirno grize čokolado, ker ima zobe tako ali tako spravljene v kozarcu? Takšna je babica v imenitni novi pesniški zbirki Vinka Möderndorferja, v kateri bomo srečali tudi fine zaljubljence, pravljico, ki spremeni poklic, poredno žlico, zanimiva vprašanja in še bolj zanimive odgovore. Duhovita knjiga za babice, vnuke in ostale družinske člane!

Vsestranski ustvarjalec, ki se je na področju mladinske književnosti v zadnjem času izkazal predvsem z odmevnima mladinskima romanoma, se tokrat spet vrača k otroški poeziji. Pesniško zbirko je avtor razdelil v pet sklopov, pesmi pa segajo od šaljivih – v teh se včasih tudi hudomušno poigra z jezikom – do bolj resno (zrelo) intoniranih. Otrok v Möderndorferjevih pesmih ima odraslega pogosto kje blizu, njuni odnosi pa so različni, kakor je tudi v življenju; otrok se na odraslega enkrat huduje, drugič mu zastavlja vprašanja, enkrat se ima z njim imenitno, drugič samo sta/so drug ob drugem. Motivno in tematsko raznolika poezija je gibka, vedra in igriva, knjigo pa vizualno (p)oživiljajo ilustracije vse bolj cenjene ustvarjalke Tanje Komadina, ki je že večkrat dokazala, da ima smisel tako za izvirne likovne detajle kot za ustvarjanje toplega družinskega vzdušja in otroške razigranosti, ki diha iz Möderndorferjeve knjige.

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Delo je bilo nominirano za večernico 2020.

Ilustrator: Tanja Komadina
Kategorije: Poezija, Drugo triletje OŠ, Tretje triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Poezija
Priporočena starost: 9+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 80 strani
Dimenzije: 160 mm x 230 mm x 15 mm
ISBN 13: 9789612725594
Datum izdaje: julij 2022

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam