Kako je gospoda Feliksa doletela sreča v nesreči
Print Facebook Peter Svetina

Kako je gospoda Feliksa doletela sreča v nesreči

26,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

VSEBINA

Gospod Feliks se s kolesom odpravi po nov stol, saj je stari prenizek in časopis vedno namoči v limonado, kar mu začenja iti na živce. A njegova ekspedicija se žal ne konča z novim kosom pohištva. Konča se z grdim padcem, pravzaprav pravo prometno nesrečo. Na srečo jo Feliks vendarle odnese malo bolje kot njegovo kolo, sreča pa je tudi to, da je gospa, zaradi katere je moral nenadno in usodno zavreti, njegova stara prijateljica Petra, ki ga pridno obiskuje v bolnišnici in mu krajša čas, predvsem pa poskrbi tudi za njegovo kolo. No, na poseben način, kajti čudeža, ki bi ga spravil nazaj v vozno stanje, ni sposobna niti Petra s svojo ustvarjalno žilico in spretnimi prsti ...

O DELU

Gospod Feliks, ki ga v naslovu doleti sreča v nesreči, je prav tisti, ki je divje pritiskal na pedala v napeti kolesarski dirki v slikanici Kako je gospod Feliks tekmoval s kolesom. Kolo je sicer drugo, je pa ista ilustratorka, ki je tudi tokrat poskrbela za barvite ilustracije, odbitega Feliksa in energično Petro. Isti je tudi oblikovalec, ki je vse skupaj zapakiral v duhovit paket presenečenj, nesreče in še več sreče, prijateljstva, dobre volje in še boljših domislic. Nova slikanica z gospodom Feliksom v glavni vlogi je primerna tako za družinsko branje kot za samostojne bralce, ki jih zna nasmejati simpatična čudaškost in jih daje radovednost, če ima Feliks še vedno na bradi kitke.

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Ilustrator: Ana Razpotnik Donati
Kategorije: Slikanice, Prvo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Slikanica
Priporočena starost: 4+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 29 strani
Dimenzije: 195 mm x 250 mm x 10 mm
ISBN 13: 9789612724764
Datum izdaje: julij 2021

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam