Krušno mesto
Print Facebook Peter Svetina

Krušno mesto

28,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

VSEBINA

Besedilo je preplet avtorjeve domišljije in realnih oseb, krajev, stavb itd., v katerem arhitekt Jože Plečnik nastopa kot majhen fant, ki počitnice preživlja pri teti v Hotedršici. Tam rad oblikuje razne stvari iz testa za kruh: mostičke, hiše, stolčke … Nekoč pa teti opisuje, kako je zlezel v hlebček in kje se je znašel – v velikem mestu, skoti katerega teče reka, v mestu, ki ima veliko cerkev, grad in lepe hiše. Tam sreča deklico in Alico in belega kužka, ki je samo trdo kuhana jajca. Skupaj se sprehajajo po mestu in opazujejo vrvež, ribiče, celo povodnega moža uzrejo. Ko deček vse to opiše teti, si slednja seveda misli, da je zaspal in vse to nasanjal, kar pri njegovi domišljiji ne bi bilo nič nenavadnega ...

O DELU

V Krušnem mestu ne domuje le domišljijska zgodba o mladem Plečniku, ki preživlja počitnice pri teti, temveč njen avtor Peter Svetina v imenitnem uvodu bralca povabi tudi v svojo ustvarjalno delavnico, strokovnjak za Jožeta Plečnika, Damjan Prelovšek, pa ga popelje skozi življenje in delo velikega arhitekta. In tako dobimo pravzaprav kar tri zgodbe v eni knjigi! In čudovite ilustracije še enega mojstra svojega poklica.

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Ilustrator: Peter Škerl
Kategorije: Za vse starosti, Večjezične knjige, Slikanice
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Slikanica
Priporočena starost: za vse starosti
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 44 strani
Dimenzije: 230 mm x 310 mm x 11 mm
ISBN 13: 9789612726089
Datum izdaje: februar 2023

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam