Ne
Print Facebook Feri Lainšček

Ne

23,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Knjiga za Cankarjevo tekmovanje 2022/2023 za 6. in 7. razred.

(2. izdaja)

Pesniška zbirka Ne vsebuje enaintrideset pesmi, ki so razporejene v logični lok življenjskega dogajanja vsake najstnice ali najstnika: od uporništva brez razloga, ne preveč naklonjenega odnosa do šole in učiteljev, umanjkanja razumevanja življenjskega smisla, nerazumevanja zastavljenih meja in drugih tipičnih najstniških odzivov (nečimrnost, zavist, hinavščina, siljenje v ospredje) do zaljubljenosti in ljubezni.

Ne odkriva obdobje odraščanja, ko marsikdaj ni povsem jasno, zakaj je nekaj treba narediti (in v tem celo videti smisel), ko se mladostnica ali mladostnik prvič sreča z bolečino nesprejetosti, pa naj gre za prijateljstvo ali ljubezen, ko občutek osamljenosti spodmika veselje do življenja. Ampak Lainšček ve, in z njim bralec, da so konci (drobnih vsakdanjih dogodkov, druženj med ljudmi, prijateljstev, ljubezni, varnosti doma) lahko tudi srečni.

Red. prof. dr. Dragica Haramija

 

Ilustrator: Nana Homovec
Kategorije: Poezija, Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Poezija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 72 strani
Dimenzije: 140 mm x 210 mm x 12 mm
ISBN 13: 9789612725655
Datum izdaje: avgust 2022

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam