Ognjeni trije: Na sledi
Print Facebook Igor Karlovšek

Ognjeni trije: Na sledi

30,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

VSEBINA

V prvem delu sage Ognjeni trije: Izgon so trojčki Vuk, Vlad in Plamen okusili mladostno ljubezen. A tako narava kot ljudje, povezani v plemena, včasih predstavljajo zatočišče, drugič pa pokažejo zobe. Živa, Plamenova ljubezen, je končala v prepadu, Zoro, ki se je zbližala z Vladom, so ugrabili Bavarci. V drugem delu sage se Vuk, Vlad in Plamen odpravijo po Zorinih sledeh, a se ob tem zapletejo v nove medplemenske spore. Živa poskuša preživeti še eno neizprosno zimo visoko v hribih. Vseskozi sledimo boju za preživetje, sredi katerega se lahko pretrga življenjska nit kateregakoli od naših junakov.

O DELU

Na sledi je drugi roman v novi zgodovinski sagi Ognjeni trije Igorja Karlovška, ki ga med drugim poznamo po zbirki Ognjeno pleme. Napet pustolovski roman se odvija v času naselitve Slovanov na območju današnje Slovenije, pred nastankom Samove plemenske zveze in kneževine Karantanije. Zgodovinska dejstva (roman spremlja tudi spremna beseda zgodovinarja Mihe Poharja) se prepletajo z zgodbo o odraščanju, (prvi) ljubezni, iskanju svojega mesta v svetu in boju za obstanek.

Ilustrator: Milanka Fabjančič
Kategorije: Tretje triletje OŠ, Srednješolci
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Pustolovski roman, Mladinski roman
Priporočena starost: 14+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 264 strani
Dimenzije: 140 mm x 205 mm x 22 mm
ISBN 13: 9789612726119
Datum izdaje: februar 2023

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam