Osamosvojitev - Bibliofilska izdaja
Print Facebook
Nataša Strlič

Osamosvojitev - Bibliofilska izdaja

49,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

Bibliofilska izdaja, izdana ob 30. letnici samostojnosti. Omejena izdaja 100 izvodov, s ščitnim ovitkom, ki je tako kot platnica iz posebnega materiala “imitlin” ter z zlatim odtisom naslova in avtorjev, ki je na knjižnem ovitku tudi reliefen. Celotno bibliofilsko izdajo sta podpisala avtorica Nataša Strlič in ilustrator Damijan Stepaničič, prvih 40 izvodov pa sta podpisala tudi fotograf Tone Stojko ter prvi prejemnik olimpijskega odličja za samostojno Slovenijo, Iztok Čop. 

Velika ilustrirana knjiga o poti slovenskega osamosvajanja je kot nalašč za vse radovedneže. Tako za tiste, ki se vsega še (pre)dobro spomnijo, kot za tiste, ki takrat še niso bili niti rojeni. Knjiga ponuja objektiven in slikovit vpogled v dogajanje, življenje in vzdušje v Sloveniji med letoma 1980 in 1992.

V knjigi sta moči združila kustosinja v Muzeju novejše zgodovine Slovenije in zgodovinarka Nataša Strlič  ter vrhunski, večkrat nagrajeni ilustrator Damijan Stepančič.

Dinamična knjiga je od prve do zadnje strani polna zanimivih podatkov in je kot nalašč za radovedneže vseh starosti, še posebej primerna pa je za skupno, medgeneracijsko branje. Zasnovana je namreč tako, da vsak starš oziroma stari starš svojim najmlajšim ob njej lahko doda tudi lastno doživljanje v knjigi omenjenega časa. Knjiga ponuja vznemirljiv oris takratnega dogajanja in hkrati napotuje k nadaljnjemu raziskovanju, ki ga lahko pričnete kar v Muzeju novejše zgodovine Slovenije.   

Ilustrator: Damijan Stepančič
Kategorije: Stvarna literatura in priročniki, Za vse starosti, Drugo triletje OŠ, Tretje triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 56 strani
Dimenzije: 230 mm x 310 mm x 12 mm
ISBN 13: 9789612724436
Datum izdaje: december 2021

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam