Posmrtni boj
Print Facebook
Tomaž Šalamun

Posmrtni boj

29,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

»In vendar sem, ko berem stavke predsmrtnega boja, postavljen pred neko drugačno zgoščenost in fragmentarnost. Pred neko še nepopisano, prvinsko, otroško nedolžnost izrekanja. Zdi se, da se lahko zamislim, nasmehnem in zajočem. Vse hkrati.« (Primož Čučnik, spremna beseda)

Posmrtni boj slovenski javnosti prinaša zadnje verze Tomaža Šalamuna, napisane pred njegovo smrtjo decembra 2014, ki jih je zapustil svoji hčeri Ani Šalamun, ki je delo tudi ilustrirala. Napisani v klasični "šalamunovski" ludistični maniri, verzi preigravajo impresije z nadrealističnimi imaginacijami, se razpirajo v vse smeri in se s svojo zgoščenostjo paradoksalno razprostirajo v bralčevem umu. Medtem ko se klasična Šalamunova poetika neobremenjeno spušča v dialog s smrtjo, se v njegovih poslednjih verzih že začuti breme eksistence – hrbet je že upehan, kar pa ni nič hudega. Pesniška zbirka je dopolnjena s spremno besedo enega od večjih Šalamunovih poznavalcev ‒ literarnega kritika, esejista in urednika Primoža Čučnika.

 

Knjižno delo je izšlo v okviru knjižnega programa, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Ilustrator: Ana Šalamun
Kategorije: Poezija
Poreklo: Slovenija
Zvrst knjige: Poezija
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 120 strani
Dimenzije: 200 mm x 200 mm x 18 mm
ISBN 13: 9789612722920
Datum izdaje: april 2018

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam