15 % ceneje v času e-knjižnega sejma
Prostor na skali
Print Facebook Kate in Jol Temple

Prostor na skali

25,95 EUR (trda vezava)
V košarico
Poštnina je brezplačna

Tjulnjica in njen mladič priplavata do skale. Iščeta zavetje, toda skala je polna. Na njej že živijo tjulnji in ju od daleč odganjajo: »Na tej skali ni prostora!« Naj gresta drugam, kričijo, pri njih nista dobrodošla. Bosta tjulnja našla varen dom? Vsaka zgodba ima dve plati, na srečo tudi ta …  

O DELU

Ta drobna, toda pomembna in navdihujoča slikanica nosi v sebi veliko sporočilo. Ob prvem branju tjulnji prišleka odganjajo in ju pošiljajo domov. Ko zgodbo preberemo do konca, nas knjižica povabi, da jo preberemo še z druge strani. Šele takrat se nam razkrije popolnoma nasprotna pripoved, v kateri se skriva vsa lepota te knjige. Pripoved o sočutju, sprejemanju in ljubezni do drugih bitij. Izviren, palindromski format slikanice bo pritegnil otroke, s svojim sporočilom pa slikanica bralce vseh starosti uči empatije in spodbuja pogovore o deljenju – najprej igrač in hrane, potem pa tudi pogovore o kompleksnejših stvareh, na primer sobivanju z različnimi ljudmi. Slikanica je bila nominirana za avstralsko literarno nagrado Indie Book Award 2019, ki jo podeljujejo avstralski neodvisni knjigarnarji.

Ilustrator: Terri Rose Baynton
Prevod: Tadeja Spruk
Kategorije: Slikanice
Poreklo: Avstralija
Priporočena starost: 3+
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 32 strani
Dimenzije: 285 mm x 235 mm x 9 mm
ISBN 13: 9789612723323
Datum izdaje: marec 2019

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam