Zala pokvari zabavo
Print Facebook Janja Vidmar

Zala pokvari zabavo

25,95 EUR (trda vezava)
Na zalogi
V košarico
Poštnina je brezplačna

VSEBINA

Zala, ki jo poznamo že iz prve knjige iz zbirke Zala Zgaga, je še vedno enako „pametna“, domiselna, utrgana, navihana … pravzaprav – z vsemi žavbami namazana. Tokrat je njena tarča rojstni dan sošolke Avguštine. Ker se obeta, da bo povsem brezvezen, Zala stvari vzame v svoje roke in se domisli super zabave – s puncami bodo uprizorile čisto pravo telenovelo, ki vključuje vse, od skaknja čez plot do stilskih preobrazb. Vloge so dodeljene in akcija se lahko začne … seveda ne gre vse po načrtih, zato ne gre brez nekaj živčnih zlomov in veliko škode.

O DELU

Izvirna slovenska zbirka Zala Zgaga, ki je, recimo, nekakšen dekliški protipol Groznemu Gašperju, v našo literaturo vnaša unikaten dekliški lik, ki zna s svojimi utrganimi idejami brez dvoma zbuditi bralčevo zanimanje. Janja Vidmar Zalo opremi z živahnim, prepričljivim jezikom, poleg tega pa prav mojstrsko napleta in zapleta dogajanje – rezultat sta nonstop akcija in divja zabava; pri prvi včasih raje pripremo eno oko, pri drugi se včasih na glas krohotamo. Knjigo dodatno začinjajo še črno bele vinjete in ilustracije Mateja de Cecca, ki znajo biti prav tako akcijske in, blago rečeno, navihane, včasih pa vizualno podčrtajo na primer usodne razsežnosti kakšne Zaline nore domislice.

Avdio knjiga: https://l.audibook.si/5vX03X1IOwb

Ilustrator: Matej de Cecco
Kategorije: Drugo triletje OŠ
Poreklo: Slovenija
Priporočena starost: 8-10
 
Vezava: trda vezava
Obseg: 64 strani
Dimenzije: 130 mm x 205 mm x 10 mm
ISBN 13: 9789612723682
Datum izdaje: januar 2020

Oglejte si tudi

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam