28. slovenski knjižni sejem

Facebook
28. slovenski knjižni sejem

Letošnji knjižni sejem, ki bo od 21. do 25. novembra potekal v Cankarjevem domu, se hitro približuje. V Miš založbi smo za vas pripravili tri dogodke, na katere vas vabimo, da se nam pridružite.

četrtek, 22. november ob 15h
Jezerce na robu (Miš založba)
Ifigenija Simonović, oblikovalka in pisateljica, ter Norvežanka Marit Eikaas Haavimb sta napisali in narisali prav posebno knjižico, ki kar kliče ne samo k branju, ampak tudi k risanju. Avtorica Ifigenija Simonović bo v pogovoru z Manco Košir povedala nenavadno zgodbo o nastanku knjige in prikazala, kako lahko knjigo uporabljamo tudi kot terapevtski pripomoček.

petek, 23. november ob 16h
Okrajšani klasiki – nasilje nad literaturo ali motivacija za branje? (Miš založba)
Okrajšane izdaje ali priredbe klasične literature niso nič novega, številni pa se sprašujejo, ali so tovrstni posegi smiselni in upravičeni.
Lahko temeljni cilj, da naj bi klasična dela spoznali tudi manj vešči bralci, utemelji radikalne posege v besedila? Ali pa je dobro vztrajati pri nedotakljivosti literarnih del, ki jih bo brala le peščica zanesenjakov?
Moderatorka: Irena Miš Svoljšak
Gosti: dr. Igor Saksida, mag. Darja Lavrenčič Vrabec, Petra Tomše, Marta Keržan

sobota, 24. november ob 17h
Matjaž Mastnak (Miš založba)
Matjaž Mastnak, priznani strokovnjak, bo predstavil prvo iz svoje nove zbirke knjig o rastlinah, ljubiteljem narave pa posredoval tudi paleto napotkov, kako uživati na sprehodih v naravi.

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam