Blog: Pomoč otroku v stiski ob smrti

Facebook
Blog: Pomoč otroku v stiski ob smrti

Eno je neizpodbitno. Vse, kar se rodi, tudi umre. Pika. Morbidno, če vprašate mene, a dejstvo, pred katerim si ne moremo zatiskati oči. Vsaj ne dolgo. Sodobna vzgoja je pogosto preveč zaščitniška, kar poleg pretirane skrbi, da bi se otrok umazal, okužil ali se kakorkoli poškodoval, vključuje tudi kopico tabujev, da ne bi otrok kakorkoli prizadeli ali poškodovali. »Da ne bo slučajno doživel kakšne frustracije!« rečejo starši s takim zanosom, da se ustrašim, da je otrok krhek kot kreker in se bo razcefral na kosce ob samo nespametni izbiri besed. Starši, dobro jutro!

Življenje je morda lahko pravljica, a tudi vsaka pravljica nosi v sebi zaplete, zmaje in čarovnice, celo krutosti, težave in kup vzponov in padcev, s katerimi se junaki spopadajo, učijo, borijo in preživijo. Šele potem sledi sreča oziroma običajno srečen konec. Mislim, da je življenje precej podobno. 

 

Več preberite na misjibrlog.si

Naše blog zapise lahko pričakujete vsakih 14 dni, prvi in tretji ponedeljek v mesecu.

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam