Miš založba na knjižnem sejmu

Facebook
Miš založba na knjižnem sejmu

Dragi ljubitelji knjig!

Slovenski knjižni sejem 2018 je tik pred vrati in vabimo vas, da se nam pridružite na stojnicah in dogodkih Miš založbe med 20. in 25. novembrom v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Še posebno lepo vas vabimo na naslednje prireditve:

sreda, 21. 11., ob 17. uri, Debatna kavarna: Mami, oči spet bere mojo slikanico!

Povezuje: Gaja Kos
Gosti: Darja Lavrenčič Vrabec, Peter Škerl, Jože Zupan
Kaj so večnaslovniške slikanice, kje jih najdemo, kdo jih ustvarja in kdo jih bere ter si jih ogleduje? O njih bomo spregovorili z različnih zornih kotov - s teoretskega, knjižničarskega, avtorskega, bralskega in zbirateljskega.

četrtek, 22. 11., ob 11. uri in petek, 23. 11., ob 9. uri, Forum: Abecedni detektivi

Sodelujeta: Žiga X. Gombač, Ivan Mitrevski
Primerno za otroke 3+
Avtorja Žiga X. Gombač in Ivan Mitrevski se bosta prelevila v posebna abecedna detektiva in nam pripovedovala zgodbe, obenem pa jih v živo tudi ilustrirala. Podpisovala bosta knjige in nas dobro zabavala.

četrtek, 22. 11., ob 16. uri, Forum: Izzivi sodobne vzgoje

Predavanje: Eva Hrovat Kuhar
Otrok potrebuje občutek, da je opažen. In pohvaljen. In ljubljen.
Otroci so lahko nežni, srčkani, zaupljivi, ljubeči, zvesti. Hkrati pa so lahko tudi besni, neredni, ignorantski, zahtevni, brez občutka za potrebe drugih. Psihologinja Eva Hrovat Kuhar bo ponudila nekaj nasvetov, kako biti otroku zgled in mu pokazati, da se da spore reševati brez vpitja, mirno, z argumenti in upoštevanjem mnenja vseh vpletenih. Predvsem pa želi pokazati, kako s čim manj potrošene energije čim bolj uspešno obpluti čeri vzgajanja, se soočati z izpadi trme, otroku postaviti meje, umiriti najbolj turbulentne položaje v družinskem življenju in se hkrati imeti lepo.

petek, 23. 11., ob 16. uri, Debatna kavarna: Zoprna poezija? – Seveda, z veseljem!

Povezuje: Igor Saksida
Gostji: Saša Pavček, Anita Dernovšek
Prostočasno in sproščeno branje poezije – da, bralni dogodek – ne. To nasprotje daje ustrezno izhodišče za razmišljanja o tem, da lirika sama po sebi ni zoprna in da »bralce v stres« spravlja šolska interpretacija književnosti. Mar res?

sobota, 24. 11., ob 21. uri, Forum: Z muziko o vinu in ljubezni

Povezuje: Jernej Dirnbek
Nastopa: Davor Klarić
Pričujoči glasbeni dogodek je svojevrsten preplet glasbe in besedil, začinjen s pristnim humorjem, kot ga poslušalci že poznajo iz glasbenega delovanja skupine Mi2. Tokrat pa Jernej in Davor skupaj stopita še korak naprej in skladbam matične zasedbe dodata še nekaj biserov, rojenih iz glasbeno literarnega udejstvovanja onkraj železne zavese.

podpisovanja knjig naših avtorjev:
sreda, 21. 11., ob 18.05 na stojnici v prvem preddverju: Peter Škerl in Damijan Stepančič
petek, 23. 11., ob 17.05 na stojnici v prvem preddverju: Saša Pavček
sobota, 24. 11., ob 20.45 na stojnici v drugem preddverju: Jernej Dirnbek

Vljudno vabljeni!

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam