Nagrado Astrid Lindgren prejme Guus Kuijer

Facebook
Nagrado Astrid Lindgren prejme Guus Kuijer

V torek 20.3. so na sejmu v Bologni razglasili letošnjega prejemnika Astrid Lindgren Memorial Award. Ponosni smo, da je to nizozemski pisatelj Guus Kuijer, katerega kar pet knjig smo že izdali pri naši založbi: zgodbe o Polleke Naj ljubezen gori kot plamen, amen, Raj je tukaj in zdaj, Ko sreča trešči kot strela in Čez obzorje z vetrom na morje, ter Knjigo vseh stvari.

V obrazložitvi so napisali: 'Z nepristranskim pogledom in ostrim umom Guus Kuijer upoveduje tako problematiko sodobne družbe kot iskanje odgovorov na najpomembnejša življenjska vprašanja. V njegovih delih je spoštovanje otrok prav tako samoumevno kot zavračanje nestrpnosti ter zatiranja. Kuijer v svojih knjigah združuje pomembne tematike in kot rezilo oster realizem s toplino, subtilnim humorjem in brezmejno domišljijo. S preprostim, jasnim in natančnim slogom uspe podajati tako globoka filozofska razmišljanja kot nežne poetične vtise.'

Guus Kuijer

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam