Niso vse knjige za hec: Problemska literatura med bralci

Facebook
Niso vse knjige za hec: Problemska literatura med bralci

Letošnje strokovno srečanje, ki ga vsako leto organiziramo v sklopu Bralnic pod slamnikom, je zaradi znanih okoliščin potekalo nekoliko drugače, kot smo ga bili vajeni doslej. Osrednja festivalska tematika letos je problemska literatura in temu smo posvetili tudi strokovno srečanje z naslovom Niso vse knjige za hec: Problemska literatura med bralci, ki je potekalo v dveh delih, 10. in 11. marca, prek spleta.

Obisk je bil rekorden in v obeh dneh je predavanja poslušalo preko 300 poslušalcev in poslušalk – k temu je pripomogel virtualni format predavanj in tako smo lahko izkušnjo strokovnega srečanja ponudili res velikemu številu zainteresiranih.

Srečanje je ponudilo pregled kvalitetnih problemskih romanov in slikanic, ki so na voljo za delo z mladimi tako doma kot v tujini, spoznali smo primere dobre prakse pri delu s knjigami med mladimi in na konkretnih primerih pogledali, kako avtorji, prevajalci in ilustratorji pri svojem ustvarjanju sploh pristopijo do takšnih tem.

Tako smo lahko v dveh dneh prisluhnili odličnim predavanjem mag. Tilke Jamnik, dr. Gaje Kos, dr. Katje Wiebe, dr. Vanese Matajc, Boštjana Gorenca – Pižame in pogovoru dr. Cvetke Sokolov in Milanke Fabjančič. Srečanje je moderirala Maša Ogrizek.

Predavanja si bo možno ogledati tudi naknadno.

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam