Odprtje Bralnic pod slamnikom 2014

Facebook
Odprtje Bralnic pod slamnikom 2014

Danes ob 12.00 je potekalo slavnostno odprtje festivala Bralnice pod slamnikom 2014. Častna gosta na otvoritvi sta bila minister za kulturo dr. Uroš Grilc, ter nizozemski pisatelj in nagrajenec Astrid Lindgren Memorial Award, Guus Kuijer. Prireditev je vodil igralec, glasbenik in prevajalec Boštjan Gorenc Pižama.

Minister za kulturo na odprtju: »Branje je skrivni prehod iz vsakdanjega sveta v svet skrivnosti, zagotovljeno zdravilo proti dolgčasu in zabava brez primere«

»Branje nam omogoča, da po mili volje vstopamo v tuje svetove, jih spoznavamo in se učimo brez tveganja. Je dogodivščina in pustolovščina, ki nam ne more škoditi, je pot v kraljestvo, v katerem varno lahko preizkušamo vse možnosti in prepotujemo vse poti,« je mladim bralcem še povedal minister dr. Uroš Grilc.

Na odprtju festivala so otroško poezijo svojih dežel brali veleposlanik Kraljevine Nizozemske, veleposlanik Republike Češke, direktor British Councila Slovenia in Goethe-Instituta Ljubljana. Boštjan Gorenc Pižama se je pogovarjal z nizozemskim pisateljem Guusom Kuijerjem, podelili pa smo tudi nagrade zmagovalcem literarnega natečaja. Na koncu pa so se seveda jedle miške …

Več o letošnjem festivalu si preberite na spletni strani www.bralnice.si!

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam