Se vidimo na Slovenskem knjižnem sejmu

Facebook
Se vidimo na Slovenskem knjižnem sejmu

Dragi ljubitelji knjig!

Slovenski knjižni sejem 2017 je tik pred vrati in bo vabil od 22. do 26. 11. 2017 v Cankarjev dom v Ljubljani. 
Tudi to leto bomo prisotni kot razstavljavci, še posebej lepo pa vas vabimo na naslednje prireditve: 

sreda, 22. 11. 2017, ob 13:00, v Debatni kavarni: Janko in Metka za vsakogar: izzivi sodobnega branja in pripovedovanja pravljic

Povezuje: Carmen L. Oven
Gostje: Erika Eichenseer, Ana Duša, Irena Cerar in Špela Frlic

Gotovo so pravljice dandanes še vedno aktualne. Nekatere, ki so se v zavest številnih generacij bolj usidrale, so poznane vsem, druge pa so bile do nedavnega skrite in pozabljene. Ob zanimivem in odmevnem odkritju doslej nepoznanih bavarskih pravljic, ki so pravkar prevedene tudi v slovenščino, bomo z nemško gostjo razpirali številna zanimiva vprašanja: o tem, kdo so bralci in poslušalci pravljic, kakšne interpretacije omogočajo pravljična besedila, kako se med seboj razlikujejo, predvsem pa, kako lahko vse do danes ohranjajo svojo pripovedno moč. 

petek, 24. 11. 2017, ob 14:00, v Debatni kavarni: Pomen branja pri zgodnji vzgoji

Povezuje: Irena Miš Svoljšak
Gostje: Nina Mav Hrovat, Eva Hrovat Kuhar, Tina Bilban, Petra Mikeln

Raziskave so pokazale, da obstaja neposredna povezava med branjem knjig že v najzgodnejšem obdobju in razvojem poznejše bralne pismenosti. Branje otroku vsestransko koristi, saj spodbuja njegov čustveni, socialni in intelektualni razvoj. Zaupnost, ki se rojeva ob branju, krepi čustvene vezi med starši in otroki. Otrok z branjem bogati besedni zaklad in usvaja novo znanje. In kako je vse to videti v praksi?

Prijazno vabljeni!

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam