Sejem na zraku

Facebook
Sejem na zraku

Vabimo vas na Sejem na zraku, ki bo potekal med 4. in 6. septembrom v Ljubljani na vrtu Društva slovenskih pisateljev. Ob koncu poletja bomo znova razprostrli stojnice in mize, obložene z najboljšim in najnovejšim, kar ponujajo slovenski založniki. 

LJUBLJANA

vrt Društva slovenskih pisateljev

PET, 4. september–NED, 6. september (10.00–20.00)

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike in ustvarjalce knjig! Ni samoumevno, da imamo dobre knjige.

Tretji Sejem na zraku za letos zaključuje uspešen niz knjižnih sejmov, ki jih je pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature (ne le v Ljubljani) organizirala kot pomoč slovenskim ustvarjalcem in predvsem založnikom, ki so bili zaradi epidemije covid-19 soočeni z izjemno neugodnimi razmerami. Založništvo in celotno polje literature se je v času karantene znašlo v krču – knjigarne in knjižnice so bile zaprte, avtorji svojega dela niso mogli promovirati, nove knjige niso izhajale, državno subvencioniranje je postalo negotovo. Skupaj z virtualnim spletnim Sejmom s kavča so Sejmi na zraku slovenskim založnikom ponudili spodbudo in pomoč, brez katere bi bilo preživetje panoge precej oteženo, obenem pa so uvedli nov sejemski model s poudarkom na povezovanju med posameznimi založniki. Sejmi na zraku so potrdili, da med bralci kljub vsemu obstaja potreba po (sejemskem) nakupovanju knjig in da so založniki ob primerni priložnosti pripravljeni stopiti skupaj.

Založbe, ki sodelujejo na tretjem Sejmu na zraku:

Beletrina, Didakta, Društvo za dolgovezenje, Forum slovanskih kultur, Goga, Hart, Iskanja, Knjigarna Filozofske fakultete, Kooperativa THD (Društvo za teoretsko psihoanalizo, Studia humanitatis, Založba /*cf., Založba Krtina, Založba Sophia), LUD Literatura, Malinc, MGLC, Miš, Morfem, Muck Blažina, Ocean, Outsider, Pivec, Sanje, Sodobnost, Stripartnica Buch, Stripolis, ŠKUC, UMco, V.B.Z., VigeVageKnjige, Viharnik, Založništvo tržaškega tiska, ZRC SAZU.

Se vidimo. Sreča je v srečanjih!

V primeru dežja sejma ne bo.

www.mestoliterature.si

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike in ustvarjalce knjig!

#sejemnazraku

#kupiknjigo

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam