Novinarska konferenca: Mladinski romani

Facebook
Novinarska konferenca: Mladinski romani

Spoštovani,

v teh časih, tako zelo nenaklonjenih kulturi in knjigam, ne želimo tarnati. Raje vam pokažemo, kaj vse smo v tem času in temu navkljub ustvarili.  

V torek, 22. septembra, ob 10.30 uri vas vabimo v knjigarno Konzorcij v Ljubljani, kjer bomo z vami delili mladinske romane letošnje produkcije.

Ognjeno pleme Igorja Karlovška je zbirka, ki jo imenujemo kar Pod svobodnim soncem za mlade novega tisočletja. Doslej izdane knjige Pobeg (nominacija za večernico 2020), V ujetništvu in Zmage in porazi pridobivajo radovedne mlade bralce. Igor Karlovšek se v zadnjem času zelo posveča mladim, govorili bomo tudi o njegovem mladinskem kriminalnem romanu Na svidenje, Lara.

Damijan Šinigoj je v mladinskem romanu Kjer veter spi napisal zgodbo o mladem paru, ki se izgubi v jami. Pustolovska zgodba o razumevanju v družini, o mladih in odnosih med njimi.

Nataša Konc Lorenzutti je roman Gremo mi v tri krasne napisala za starejše najstnike, spet v povsem svoji maniri: takšne in drugačne mladostniške težave, prve simpatije, včasih smešni in kdaj čisto resni komunikacijski zapleti, celo pogrešan oče ...

Tanja Mastnak, gimnazijska profesorica, je svoj prvi roman Alternativni ukrep namenila komu drugemu kot srednješolcem. Povsem sveža avtorska govorica in neklišejska vsebina pritegneta mlade in malo manj mlade bralce.

Reči, ki jih ne razumem Cvetke Sokolov z ilustracijami Milanke Fabjančič je otroški roman. Napeta, čustveno izjemno močna zgodba o nasilju v družini. Kako se na nasilje odzove otrok?

Za konec pa vam bomo pokazali slovensko različico največje avstralske otroške svetovne uspešnice Andyja Griffithsa in ilustratorja Terryja Dentona, prvo knjigo zbirke 13-nadstropna hišica na drevesu. Samo v Avstraliji je zbirka izšla v več kot 10 milijonih izvodov, prevedena je v 35 jezikov sveta. Po dolgih letih truda za pravice jo imamo zdaj tudi Slovenci v imenitnem prevodu Veronike Rot Gabrovec.

Čisto za konec pa še eno presenečenje za najmlajše …

Pridružite se nam, prisrčno vabljeni!

 
Knjige Gremo mi v tri krasne, Alternativni ukrep, Kjer veter spi, Reči, ki jih ne razumem in 13-nadstropna hišica na drevesu so izšle v okviru programa Javne agencije za knjigo RS.

Dogodek bo potekal v skladu s priporočili za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 za prireditve in dogodke, ki jih je pripravil NIJZ.
Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam