V Slovenijo prihaja Kevin Brooks!

Facebook
V Slovenijo prihaja Kevin Brooks!

Kot gost mladinskega literarnega festivala Bralnice pod slamnikom 2018 bo od 17. do 20. aprila v Sloveniji britanski mladinski pisatelj Kevin Brooks. Obiskal bo mlade bralce v Domžalah, Tolminu in še kje. Z Boštjanom Gorencem Pižamo pa se bo pogovarjal na strokovnem posvetu ob 70-letnici Pionirske knjižnice in mladinskega knjižničarstva.
Pisateljsko pot je začel z romanom Martin Pujs (2002), ki je prejel nagrado Branford Boase 2003 in bil nominiran za Carnegie Medal. Realistično-fantazijski mladinski roman iBoy je prejel nagrado Angus Book 2012, bil je med sedmimi nominiranci Deutschen Jugendliteraturpreis 2012 in izbran za najbolj priljubljeno mladinsko knjigo na Nizozemskem leta 2012. V prevodu ga z užitkom berejo tudi slovenski mladi bralci, prejel je zlato hruško Pionirske. Za mladinsko knjigo Dnevnik iz bunkerja pa je prejel prestižno nagrado Carnegie Medal 2014 za mladinsko literaturo.

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam