Anna Fienberg

Anna Fienberg

(Avtor)

Anna Fienberg je avstralska pisateljica otroške in mladinske literature. Rodila se je leta 1956 v Angliji, nato so se z družino preselili v Avstralijo. Bila je urednica revije School Magazine. Leta 1988 je bila objavljena njena prva knjiga Billy Bear And The Wild Winter, leta 1989 pa njen prvi roman z naslovom The Nine Lives Of Balthazar. Je velikokrat nagrajena pisateljica, njena dela so bila tudi prevedena v več svetovnih jezikov. Napisala je več kot štirideset knjig, ki so priljubljene med mladimi bralci po celem svetu. Danes živi v Sydneyu v Avstraliji. 

Nagrade

  • 1988 – Nominacija za CBCA Book Of The Year Award v kategoriji za mlajše bralce za delo Wiggy And Boa
  • 1992 – CBCA Book Of The Year Award v kategoriji za mlajše bralce za delo The Magnificent Nose And Other Marvels
  • 1993 – Alan Marshall Award za delo Ariel, Zed And The Secret Of Life
  • 1996 – Nominacija za CBCA Book Of The Year Award v kategoriji za mlajše bralce za delo Taši
  • 1999 – Nominacija za CBCA Book Of The Year Award v kategoriji za starejše bralce za delo Sposojena svetloba
  • 2001 – Nominacija za CBCA Book Of The Year Award v kategoriji za mlajše bralce za delo Joseph in nominacija za Aurealis Award za kategorijo najboljšega mladinskega romana za delo The Witch In The Lake
  • 2002 – CBCA Book Of The Year Award v kategoriji za mlajše bralce za delo Tashi and the Haunted House
  • 2003 – Nominacija za Aurealis Award za kategorijo najboljše otroške kratke proze za delo Tashi And The Royal Tomb
  • 2004 – Nominacija za Aurealis Award za kategorijo najboljše otroške kratke proze leta 2003 za delo There Was Once A Boy Called Tashi
  • 2007 – Nominacija za Aurealis Award za kategorijo najboljše otroške kratke proze leta za delo Tashi And The Mixed-up Monster

Bibliografija

  • The Nine Lives Of Balthazar – 1989
  • Ariel, Zed And The Secret Of Life – 1993
  • Power To Burn – 1995
  • Sposojena svetloba (Borrowed Light) – 1999
  • The Witch In The Lake – 2001
  • Uročeni Horrendo (Horrendo's Curse) – 2002
  • Number 8 – 2006
  • Escape – 2009
  • Figaro and Rumba and the Crocodile Cafe (s Stephen Michael Kingom) – 2012
  • Louis Beside Himeself – 2013


Zbirke:


  • Taši: Taši (Tashi) – 1995, Taši in velikani (Tashi And The Giants) – 1995, Taši in duhovi (Tashi And The Ghosts) – 1996, Taši in duh iz sklede (Tashi And The Genie) – 1997, Tashi And The Baba Yaga – 1998, Tashi And The Demons – 1999, Tashi And The Big Stinker – 2000, Tashi And The Dancing Shoes – 2001, Tashi And The Haunted House – 2002, Tashi And The Royal Tomb – 2003, There Was Once A Boy Called Tashi – 2004, Tashi Lost In The City – 2004, Tashi And The Forbidden Room – 2005, Tashi And The Stolen Bus – 2006, Tashi And The Mixed-up Monster – 2008, Tashi And The Phoenix – 2009, Tashi And The Golem – 2010, The Amazing Tashi Activity Book – 2010, The Great Big Enormous Book of Tashi (z Barbaro Fienberg) – 2012, Tashi: The Complete Collection (z Barbaro Fienberg in Kim Gamble) – 2013, Once Tashi Met a Dragon (z Barbaro Fienberg) – 2014 
  • Minton: Minton Goes Flying – 1998, Minton Goes Sailing – 1998, Minton Goes Driving – 1999, Minton Goes Trucking – 1999, Minton Goes Home – 2000, Minton Goes Under – 2000
  • Big Big Big Book of Tashi: The Big Big Big book of Tashi – 2002, The Second Big Big Book of Tashi – 2007
  • Minton Goes!: Minton Goes! Driving & Trucking – 2008, Minton Goes! Sailing & Flying – 2008, Minton Goes! Underwater & Home At Last – 2008


Druga dela:
  • Billy Bear And The Wild Winter – 1988
  • Wiggy And Boa – 1990
  • The Magnificent Nose And Other Marvels – 1991
  • The Hottest Boy Who Ever Lived – 1993
  • Madeline The Mermaid And Other Fishy Tales – 1995
  • Dead Sailors Don't Bite – 1996
  • Pirate Trouble For Wiggy And Boa – 1996
  • X-Changes: Stories For A New Century – 2000
  • Joseph – 2001
  • Horendo's Curse: The Graphic Novel – 2013
 
Uročeni Horrendo

Uročeni Horrendo

Anna Fienberg

Sposojena svetloba

Sposojena svetloba

Anna Fienberg