Anna Perera

Anna Perera

(Avtor)

Anna Perera se je rodila v Londonu katoliški materi z Irske in budističnemu očetu s Šrilanke. Kot učiteljica angleščine je delala na dveh londonskih srednjih šolah, kasneje pa je postala odgovorna za oddelek najstnikov, ki so jih izključili iz šole. Že vse življenje je branje knjig njena velika ljubezen, kar jo je tudi napeljalo k pisateljevanju. Do nedavnega je bila poročena z Davidom Knopflerjem, ustanovnim članom legendarne skupine Dire Straits. Živi v Hampshiru v Angliji. Fant iz Guantanama je njen prvi roman za najstnike in je bil preveden v več jezikov ter bil nominiran za številne nagrade po vsem svetu. Sledil mu je roman z naslovom The Glass Collector, za katerega pravijo, da ima zmožnost spremeniti pogled na življenje.
Za več informacij o pisateljici in njenih knjigah obiščite http://www.annaperera.com 


Nagrade

  • 2010 – Erskine Stewart's Melville Book Award in nominacija za Carnegie Medal in Literature ter finalistka Lancashire Book Of The Year Award in Costa Children’s Book Award za delo Fant iz Guantanama
  • 2011 – Booklist Editors Choice, Distinguished Book of the Association of Children's Librarians of Northern California za delo Fant iz Guatanama
  • 2012 – Best Fiction for Young Adults, YALSA, Notable Social Studies Trade Book, Children's Book Council and the National Council for the Social Studies, A Chicago Public Library Best of the Best Book - Fiction for Teens, Best Children's Books of the Year - Bank Street College za delo Fant iz Guatanama
  • 2013 – CBC/NCSS Notable Social Studies Trade Book for Young People in Best Children's Books of the Year 2013, Bank Street College za delo The Glass Collector
 

Bibliografija

  • Lolly Woe – 2001
  • Skew Whiff – 2001
  • •ntarctic Adventure – 2003
  • The War Monkey – 2005
  • The Night The Lights Went Out – 2006
  • Fant iz Guantanama (Guantanamo Boy) – 2009
  • The Glass Collector – 2011
 
Fant iz Guantanama

Fant iz Guantanama

Anna Perera