Anna Woltz in Vicky Janssen

(Avtor)

Anna Woltz (1981) je s petnajstimi leti začela pisati kolumne za nizozemski časnik de Volkskrant pod imenom Rebecca March in sicer o življenju v šoli. Kolumne so bile kasneje zbrane v knjigi Overeleven in 4b. Prvo otroško knjigo Alles kookt over je napisala pri sedemnajstih. Knjiga Dekle z Marsa je nastala na podlagi njenih intervjujev z Vicky Janssen, ki je spregovorila o svojem življenju. Njena dela so bila prevedena v danski, nemški in slovenski jezik. Za delo z naslovom Ik kan nog steeds niet vliegen pa je leta 2012 prejela Thea Beckman Prize.
Za več informacij o pisateljici in njenih knjigah obiščite http://www.annawoltz.nl/

Nagrade

  • 2012 – Thea Beckman Prize za delo Ik kan nog steeds niet viliegen

Bibliografija

  • Overleven in 4b – 1998 
  • Alles kookt over – 2002 
  • Het geheim van ons vuur – 2004 
  • Post uit de oorlog – 2006
  • Het geheim van de stoere prinses – 2007 
  • Aangespoeld – 2007 
  • Black box – 2007 
  • Red mijn hond! – 2008 
  • Tien dagen in een gestolen auto – 2008 
  • Onweer – 2009 
  • De pizza-spion – 2009 
  • Meisje nummer achttien – 2010 
  • Evi, Nick en ik – 2011 
  • Dekle z Marsa (Meisje van Mars) – 2011 
  • Nacht in het poppenhuis – 2011 
  • Het geheim van held nummer zes – 2011 
  • Evi, Nick en ik – 2011 
  • Ik kan nog steeds niet vliegen – 2012 
  • Mijn bijzonder rare week met Tess – 2013 
  • Honderd uur nacht – 2014 
Dekle z Marsa

Dekle z Marsa

Anna Woltz in Vicky Janssen