Aubrey Flegg

Aubrey Flegg

(Avtor)

Aubrey Flegg se je rodil v Dublinu, zgodnje otroštvo pa je preživel na kmetiji v okrožju Sligo. Kasneje se je šolal v Angliji, vendar se je vrnil v Dublin in študiral geologijo. Po obdobju raziskovanja v Keniji se je pridružil Irskemu geološkemu uradu. Zdaj je v pokoju. Aubrey živi v Dublinu z ženo Jennifer; imata dva otroka in dva vnuka.

Izdal je še dve knjigi za mlade: prva, Katie's War (Katijina vojna), govori o obdobju državljanske vojne na Irskem. Zanjo je prejel nagrado švedskega IBBY-ja Peter Pan za leto 2000. Njegova druga knjiga The Cinnamon Tree (Cimetovo drevo) je zgodba o mladi afriški deklici, ki stopi na pehotno mino. Navdih za pisanje večinoma črpa iz lastnih izkušenj in delčki njegove preteklosti so večkrat omenjeni v njegovih zgodbah. Aubreyjeve knjige so prevedene v več jezikov in so izšle v številnih deželah. 

Za več informacij o avtorju in njegovih knjigah obiščite http://aubreyflegg.com/wp/

Nagrade

  • 2004 – Bistro Book of the Year Overall Award za serijo knjig Dekle v zelenem; romani so bili izbrani tudi v zbirko White Ravens (Bele vrane – zbirko izjemnih del za otroke in mladostnike, ki jo ureja Mednarodna knjižnica za otroke v Münchnu)
  • Reading Association of Ireland za serijo knjig Dekle v zelenem

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam