Bill Granger

Bill Granger

(Avtor)

Bill Granger je kuhar samouk, doma iz Avstralije. Je poročen in ima tri hčere. Od nekdaj goji posebno ljubezen do kuhanja, preizkušanja novih kombinacij v svojih jedilnikih s posebnim poudarkom na zdravi prehrani. Svojo prvo restavracijo je odprl pri dvaindvajsetih letih v sydneyjskem Darlinghurstu in drugo tri leta pozneje. Obe sta v zelo kratkem času postali izredno obiskani in priljubljeni tako za domačine kot turiste. Kot eden najboljših avtorjev kuharskih uspešnic in oče treh otrok Bill prav gotovo živi energično življenje. Njegove knjige so mednarodne uspešnice. Leta 2003 je bil svetovalec in šef kuhinje pri podjetju Marks & Spencer v Veliki Britaniji. Njegova prva televizijska serija Billova kuhinja za lenuhe je uzrla luč v Avstraliji leta 2004, kmalu pa so jo odkupile tudi televizijske postaje po vsem svetu, vključno s televizijo BBC v Veliki Britaniji. Predvajana je bila tudi v Sloveniji.
Več o Billovi kuhinji si lahko preberete tudi na spletni strani www.bills.com.au.
 

Bibliografija

  • Bill's Sydney Food – 2000
  • Bills Food – 2002 
  • Bills Open Kitchen – 2003
  • Preprosto Bill (Simply Bill) – 2005
  • Bill Granger Every Day – 2006
  • Bill Granger Holiday – 2009
  • Bill Granger Feed Me Now – 2009
  • Bill's Basics – 2010
  • Bill's Every Day Asian – 2011
  • Bill Granger Easy – 2012
  • Bill's Italian Food – 2013
 
Preprosto Bill

Preprosto Bill

Bill Granger