Christina Kilbourne

Christina Kilbourne

(Avtor)

Christina Kilbourne se je rodila v kanadski provinci Ontario, večino mladosti pa je preživela v mestu Muskoka. Diplomirala je iz angleške književnosti in antropologije na University of Western Ontario, nato pa še magistrirala iz kreativnega pisanja in angleške književnosti na University of Windsor v Ontariu. Po študiju je veliko potovala po Afriki, Mehiki, Srednji in Južni Ameriki, nato pa je dve leti živela na Novi Zelandiji, kjer je spoznala svojega moža. Trenutno živi z možem in dvema otrokoma v bližini Mount Alberta.
 
Preden je začela pisati, se je ukvarjala s pisanjem in oblikovanjem časopisov, brošur, knjig, poročil in spletnih strani za različna podjetja. Piše tako za mladostnike kot odrasle – tematikam, s katerimi se ukvarja, je namreč težko pripisati določeno skupino naslovnikov. Dragi Zaza je njen prvi roman, preveden v slovenščino.
 
Za več informacij o pisateljici in njenih knjigah obiščite http://www.christinakilbourne.com
 
 

Nagrade

  • 2001 – New Muse Award for first-time fiction in nominacija za Re-Lit Novel Award za delo Day of the Dog-tooth Violets
  • 2002 – Zmagovalka Muskoka pisateljskega maratona za delo The Roads of Go Home Lake
  • 2003 – Zmagovalka Muskoka pisateljskega maratona za delo Dragi Zaza
  • 2004 – Drugo mesto na Toronto Star Short Story Contest za delo The Better Deal
  • 2007 – Dobitnica nagrade Get the Lead Out Novel Award
  • 2009 – Manitoba Young Reader's Choice, Snow Willow Award in Red Cedar Award for fiction za delo Dragi Zaza
  • 2010 – Nominacija za Sasketchewan Young Reader's Choice Award - Snow Willow Award za delo They Call Me Red

Bibliografija

  • Day of the Dog-tooth Violets – 2001
  • The Roads of Go Home Lake – 2002
  • Dragi Zaza (Dear Jo) – 2003
  • The Better Deal – 2004
  • Where Lives Take Root – 2007
  • They Called Me Red – 2008
  • Sage – 2012
  • The Flickering Light – 2013
  • Free Like Sunshine – 2014
Dragi Zaza

Dragi Zaza

Christina Kilbourne