Christos Tsiolkas

Christos Tsiolkas

(Avtor)

Christos Tsiolkas (1965, Melbourne) je avstralski pisatelj mlajše generacije. Po končanem študiju na University of Melbourne leta 1987 je sodeloval pri študentskem časopisu Farrago, sicer pa se posveča pisanju in navijanju za ekipo Richmond Football Club.
 
Roman Klofuta je njegovo četrto, a doslej najboljše in najpomembnejše delo. Po prvem romanu Loaded in kasneje tudi po romanu Dead Europe je bil posnet film. Piše tudi gledališke igre, eseje in scenarije. Najpogosteje obravnavana tematika njegovih del je priseljenstvo, sicer pa je večina besedil nekoliko avtobiografskih in se nanaša na njegovo odraščanje, saj je bil kot priseljenec del kulturne manjšine.
Za več informacij o avtorju in njegovih delih obiščite http://www.barracuda.net.au/default.html

Nagrade

  • 2006 – Age Fiction Prize in Melbourne Best Writing Award za delo Dead Europe
  • ALS Gold Medal, Nielsen BookData Bestseller's Choice Award, Overall Best Book the Commonwealth Writer's Prize, ABIA Literary Fiction Book of the Year, Overall Book of the Year, ABA Book of the Year in Victorian Premier's Literary Awards za delo Klofuta
  • 2010 – Australian Literary Society Gold Medal za delo Klofuta
 

Bibliografija

Knjižna dela
  • Loaded – 1995
  • Jump Cuts – 1996
  • The Jesus Man – 1999
  • The Devil's Playground – 2002
  • Dead Europe – 2005
  • Klofuta (The Slap) – 2008
  • Barracuda – 2013
Gledališke igre
  • Afraid of the Working Class? (adaptacija za film z naslovom Blessed) – 1990
  • Elektra AD – 1999
  • Viewing Blue Poles – 2000
  • Fever – 2002
  • Dead Caucasians – 2002
  • Non Parlo di Salo – 2005
Scenariji
  • Thug – 1998
  • Saturn's Return – 2000

 
Klofuta

Klofuta

Christos Tsiolkas