Elaine Forrestal

Elaine Forrestal

(Avtor)

Elaine Forrestal je bila rojena v Perthu v Zahodni Avstraliji. Živela je v različnih mestih in potovala po svetu. Največ časa je prebila v Franciji, Severni Irski, Veliki Britaniji in Kanadi. Ker je bila pisateljica in učiteljica, je lahko v svojih delih vzpostavila tesen stik z mladimi bralci. Objavljala je članke in kratke zgodbe, namenjene otrokom in mladim, prav tako pa je pisala tudi za otroške oddaje na televiziji. Vodi številne delavnice tako za najmlajše kot tudi za tiste malo starejše. 
Za več informacij o pisateljici in njenih knjigah obiščite http://www.elaineforrestal.com.au/books/
 

Nagrade

  • 1991 – Finalistka West Australian Premier's Book Awards za delo The Watching Lake
  • 1992 – Nominacija za Australian Children’s Book Council Notable Books za delo The Watching Lake
  • 1998 – Hoffman Award pri West Australian Young Readers Book Award in najboljša avstralska knjiga, namenjena mladim bralcem, po mnenju Australian Children's Book Councila za delo Nekdo kot jaz
  • 1999 – Finalistka West Australian Premier's Book Awards za delo Straggler's Reef
  • 2000 – Finalistka za Children’s Book Council of Australia Book of the Year Awards za delo Graffiti On The Fence
  • 2004 – Finalistka West Australian Premier's Book Awards za delo Black Earth
  • 2005 – Hoffman Award pri West Australian Young Readers Book Award za delo Deep Water
  • 2006 – Finalistka West Australian Premier's Book Awards za delo Stone Circle
  • 2009 - Najboljša avstralska knjiga, namenjena mladim bralcem, po mnenju Australian Children's Book Councila v kategoriji slikanic in knjig za najmlajše otroke in finalistka za Crichton Award za delo Miss Llewellyn-Jones, ter West Australian Young Readers Book Award za delo Black Jack Anderson
 

Bibliografija

  • The Watching Lake – 1991
  • Nekdo kot jaz (Someone Like Me) – 1996
  • Straggler's Reef – 1999
  • Graffiti On The Fence – 1999
  • Leaving No Footprints – 2001
  • Winning – 2002
  • A Glassful Of Giggles – 2002
  • Rainbow Jackets – 2003
  • Miss Llewellyn-Jones – 2008
  • Black Jack Anderson – 2008
  • Miss Llewellyn-Jones goes to town – 2010
  • To See The World – 2014
Zbirka Eden Glassie Mystery
  • Deep Water – 2003
  • Black Earth – 2004
  • Stone Circle – 2004
  • Wild Wind – 2005

 
Nekdo kot jaz

Nekdo kot jaz

Elaine Forrestal