Eoin Colfer

Eoin Colfer

(Avtor)

Eoin Colfer (1965) je irski pisatelj in komik. Najbolj znan je po zbirki knjig Artemis Fowl, s katero se postavlja ob bok drugi znani pisateljici J. K. Rowling in njenim zgodbam o Harryju Potterju. Z omenjeno zbirko je zaslovel leta 2002, od takrat pa je na New York Timesovem seznamu najbolje prodajanih avtorjev za otroke in najstnike. Pisateljski preboj mu je omogočil, da je zapustil delo učitelja in se popolnoma posvetil pisanju knjig. Trenutno živi v mestu Wexford na Irskem z ženo in dvema otrokoma.
 
Za več informacij je na voljo avtorjeva spletna stran: http://www.eoincolfer.com/

Nagrade

  • Bisto Merit Award (2001) za delo Seznam želja
  • British Book Awards za knjigo leta (2001), Whitbread Children’s Book Award (2001), W. H. Smith People’s Choice Award (2002) in German Children’s Book Of The Year (2004) za delo Artemis Fowl
  • Irish World Literature Award (2003)
 

Bibliografija

  • Benny And Omar – 1998
  • Benny And Babe – 1999
  • Going Potty – 1999
  • Ed’s Funny Feet – 2000
  • Seznam želja (The Wish List) – 2000
  • Ed’s Bed – 2001
  • Knjižničarka Mrcina (The Legend Of Supd Murphy) – 2004
  • Rešitelji (The Supernaturalist) – 2004
  • Half Moon Investigations – 2006
  • The Legend Of Captain Crow’s Teeth – 2006
  • Click – 2007
  • Vilijeve težave (The Legend Of The Worst Boy In The World) – 2007
  • Airman – 2008
  • And Another Thing – 2009
  • Plugged – 2011
  • Screwed - 2013
  • The Supernaturalist 2 – 2019 (predviden izid)
 
Zbirke
  • Artemis Fowl: Artemis Fowl – 2001, Artemis Fowl: Operacija Arktika (Artemis Fowl: The Arctic Incident) – 2002, Artemis Fowl: Neskončna šifra (Artemis Fowl: The Eternity Code) – 2003, Artemis Fowl: The Seventh Dwarf – 2004, Artemis Fowl: Zahrbtna Opal (Artemis Fowl: The Opal Deception) – 2005, Artemis Fowl: Izgubljena kolonija (Artemis Fowl: The Lost Colony) – 2006, Artemis Fowl: The Graphic Novel – 2007, Artemis Fowl: Časovni paradoks (Artemis Fowl: The Time Paradox) – 2008, Artemis Fowl: The Atlantis Complex – 2010, Artemis Fowl: The Last Guardian – 2012 
  • • Warp: The Reluctant Assassin (WARP Book 1) – 2013, W.A.R.P. (WARP book 2) – 2014 (predviden izid)
Seznam želja

Seznam želja

Eoin Colfer