Frances Cherry

Frances Cherry

(Avtor)

Frances Cherry (1937) je novozelandska pisateljica. Zaradi svojih staršev, ki so bili zagrizeni komunisti in se jih je zato rahlo sramovala, se je vedno počutila nekoliko odtujeno od ostale družbe in sama meni, da je to eden izmed razlogov, zakaj je postala pisateljica. Veselje do učenja je dobila šele, ko se je pridružila Unity Theatru, saj je oboževala igralstvo, umetnost in pisanje. Opravljala je razna dela: izdelovanje kuvert, izdelava zamrzovalnikov, knjigoveštvo, delo v knjigarni Penguin itd., več kot dvajset let pa je poučevala kreativno pisanje po različnih ustanovah. Je članica wellingtonskega združenja pisateljev in The New Zealand Book Council ter sodnica v več različnih pisateljskih natečajih. Leta 1978 se je ločila od moža, najbolj ponosna pa je na svojih pet otrok.
Frances Cherry piše za odrasle in otroke, v njenih delih se kaže odpor do establišmenta, posveča pa se tudi temam, povezanim s feminizmom in homoseksualnostjo. Nekatera besedila so bila tudi predvajana prek nacionalnega radia.

Za več informacij o pisateljici in njenih knjigah obiščite http://www.francescherry.co.nz/

Nagrade

  • Finalistka za Katherine Mansfield Short Story Award (1990)
  • Finalistka za Commonwealth Broadcasting Short Story Competition (1997)
  • 3. mesto za Rawene Short Story Competition (1997) za otroke med 10. in 13. letom
  • Finalistka za Senior Fiction Category of 2001 New Zealand Post Children's Book Award za delo Leon
Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam