George Eliot

(Avtor)

Mary Ann Evans (1819-1880) s psevdonimom George Eliot je eno vodilnih angleških pisateljskih peres viktorijanske dobe, znana po realizmu in pronicljivih psiholoških portretih. Opisovala je družbene razmere viktorijanske Anglije, poleg Middlemarcha sta najbolj priznana njena romana Adam Bede in Mlin na reki Floss.

Bibliografija

  • Adam Bede, 1859
  • The Mill on the Floss, 1860
  • Silas Marner, 1861
  • Romola, 1863
  • Felix Holt, the Radical, 1866
  • Middlemarch, 1871–72
  • Daniel Deronda, 1876
Middlemarch

Middlemarch

George Eliot