Ida Mlakar

Ida Mlakar

(Avtor)

Ida Mlakar je pravljičarka ter mladinska pisateljica. Zaposlena je v Pionirski - centru za mladinsko književnost in knjižničarstvo pri Mestni knjižnici Ljubljana. Je izvajalka bibliopedagoških dejavnosti za otroke v Knjižnici Otona Župančiča: vodi ure pravljic, mladim obiskovalcem iz vrtcev in šol predstavi knjižnico, vodi pravljične sprehode po Ljubljani idr. Soureja vsakoletni Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig. Piše tudi strokovne članke s področja mladinske književnosti in bibliopedagogike.

Nagrade

  • Znak zlata hruška za knjige Kako sta Bibi in Gusti preganjala žalost, Kako sta Bibi in Gusti porahljala prepir, Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo in O kravi, ki je lajala v luno.
  • Njene slikanice so bile med finalistkami za nagrado izvirna slovenska slikanica: Kako sta Bibi in Gusti preganjala žalost (2005), Kako sta Bibi in Gusti porahljala prepir (2007), Ciper coper medenjaki (2009), Kako sta Bibi in Gusti sipala srečo (2011).
  • uvrstitev slikanice O kravi, ki je lajala v luno med »White ravens 2016« (Bele vrane, izbor najboljših mednarodnih mladinskih knjig, ki ga vsako leto pripravlja Mednarodna mladinska knjižnica v Münchnu),
  • nagrada Kristine Brenkove za izvirno slovensko slikanico 2016 za slikanico O kravi, ki je lajala v luno. (Založba Miš, 2015)
  • Je tudi prejemnica nagrade Slovenske sekcije IBBY za promotorja mladinske književnosti in branja v letu 2016. 

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam