Jenny Jägerfeld

Jenny Jägerfeld

(Avtor)

Jenny Jägerfeld je psihologinja, ki je študirala tudi filozofijo in seksologijo ter delala kot učiteljica kreativnega pisanja. Piše kolumne in je pogosto gostja radijskih in televizijskih oddaj o psihologiji in pisanju. Velikokrat o svojih knjigah in nasplošno o pisanju predava na šolah in v knjižnicah, ima delavnico kreativnega pisanja ter skupaj z Jonasom Mosskinom v Stockholmu vodi serijo z naslovom Psykologer läser böcker, kjer analizirajo knjige iz psihološke perspektive.
V pisateljski svet je prvič zakorakala s knjigo Hål i huvudet (Luknja v glavi, 2006). Za svojo drugo knjigo, roman Tu ležim in krvavim (Här ligger jag och blöder, 2010), pa je prejela prestižno švedsko knjižno nagrado august v kategoriji otroške in mladinske literature. Avtorica je znana po svojem izrednem jezikovnem slogu, njene zgodbe pa so polne humorja in žalosti.

Za več informacij o pisateljici in njenih knjigah obiščite http://www.jennyjagerfeld.se/

Nagrade

  • 2010 - švedska knjižna nagrada august v kategoriji otroške in mladinske literature za delo Tu ležim in krvavim

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam