John Oakes

(Avtor)

John Oakes se je rodil v okrilju mesta Mt Bartle Frere, daleč na severu v avstralskem Queenslandu. Šolal se je v Brisbanu in pozneje v Sydneyju, kjer je v različnih oglaševalskih agencijah delal kot pisec oglasnih besedil in nato pri verigi veleblagovnic David Jones, kjer je napisal (seveda med odmorom za kosilo) knjigi The Book of Perfumes in The Perfume Zodiac. Obe sta bili uspešno izdani v Avstraliji in na Novi Zelandiji ter pozneje v Veliki Britaniji, Franciji, Belgiji, Nizozemski, Nemčiji, na Češkem in (zelo uspešno, čeprav ni čisto prepričan zakaj) v Romuniji. John je prav tako napisal neresnično hortikulturno biografijo svoje babice po materini strani – prvoten navdih njegovega življenjskega navdušenja nad parfumi in rastlinstvom – z naslovom Sugarflower, o kateri njegova družina ne govori rada. Zdaj piše (tu in tam) roman o zelo prepirljivi, a že pokojni teti, ki bo brez dvoma znova povzročil razkol v družini. Upajmo, da ne bo preraslo v katastrofo. Kot pravi sam: »Parfumi so večna in stalna ljubezen mojega življenja. In ravno tako družina, le da je pisanje o parfumih precej manj nevarno.«

Bibliografija

  • Perfume – 1996
  • The Book Of Perfumes – 1998
  • The Perfume Zodiac – 1998
  • Sydney's Forgotten City Railways – 2000
  • Old School Ties: Educating For Empire And War – 2001
  • Reasons For Belief – 2001
  • Men Such As These – 2003
  • From Shadows To Reality – 2004
  • V raju parfumov (All About Perfume) – 2005
  • Kitchener's Lost Boys: From The Playing Fields To The Killing Fields: The Lost Children Of The Grat War – 2009
 
V raju parfumov

V raju parfumov

John Oakes