Jonas Gardell

Jonas Gardell

(Avtor)

Jonas Gardell se je rodil 2. novembra 1963 v Enebybergu, predmestju Stockholma. Je švedski romanopisec, dramatik, scenarist, komik, zadnjih nekaj let tudi glavni voditelj švedskega izbora za Eurosong. Po njegovih knjigah in dramah ga zelo dobro poznajo po vsej Skandinaviji, njegova dela pa so objavljena tudi v norveščini, danščini, finščini, islandščini in poljščini.
Gardellov prvi roman Passionsspelet (Igra strasti), ki obravnava homoseksualno ljubezen, je bil objavljen leta 1985. Od takrat je objavil deset romanov, vključno s Kako je odraščal komik, po katerem so posneli tudi televizijsko nadaljevanko. Napisal je tudi nekaj drugih knjig, devet iger ter dva scenarija, po katerih so posneli filma.
Gardell je tudi zelo priljubljen komik in pogosto nastopa na turnejah. Znan je po svojevrstnih stand up komedijah, ki vključujejo tudi petje. Je najbolj znani švedski homoseksualec.

Bibliografija

Spletno mesto uporablja piškotke, ki služijo izboljšanju uporabniške izkušnje. Z nadaljevanjem obiska se strinjate z njihovo uporabo. (Več informacij)
Se strinjam